Prijava

Vaša prijava

Pobjednik i kad gubi: Ništa od finala za Damira Martina…

[]

U svome društvu, među 12 najboljih veslača u disciplini samac na svijetu, Damir Martin našao se još jedanput u četvrtak ujutro. Polufinale olimpijskih igara zakazano je za 9.45 sati, Damirova skupina točno u 10, a Vukovarac s goričkom adresom bio je – spreman! Iako je bio daleko najstariji u cijelom polufinalu, iako je iza sebe već ostavio tri olimpijske medalje, silno je želio dati sve što može i proći u finale, zaveslati u novu borbu za medalju koja bi poslužila kao šlag na torti.

Nažalost, nije bilo dovoljno.

Nije to bio taj dan, nije to bio pravi Damir Martin. Skupina je bila izuzetno teška, uključivala je aktualnog svjetskog prvaka, branitelja olimpijskog zlata, Rumunja koji je bio brži od Martina u četvrtfinalu… Elitno društvo, pri čemu Damir ovom prilikom nije bio na elitnoj razini. Završio je utrku na posljednjem, šestome mjestu, s velikim zaostatkom za pobjednikom, prvim favoritom za zlato, Nijemcem Oliverom Zeidlerom.

Nije time i završio Damirov nastup u Parizu, veslat će još i u B finalu, ali rezultat u toj utrci neće previše promijeniti u konačnom dojmu. Sve je do polufinala odradio na vrhunskoj razini, a u polufinalu nije mogao parirati najboljim veslačima svijeta u ovom trenutku. Puno mlađim veslačima, generaciji koja je odrastala diveći se njegovim medalja iz Londona, Rija i Tokija…

I to je, zapravo, najbolji okvir za sliku o Damiru Martinu. Tri olimpijske medalje, finalna utrka iz Rija koja ostaje za povijest olimpijskog pokreta, i karijera protkana uspjesima, do kojih je Damir uvijek dolazio na svoj način. Radom, radom, samo radom, ne dopuštajući da ga bilo što zaustavi. Uključujući i tešku operaciju kuka, nakon koje “obični” ljudi teško funkcioniraju i u svakodnevnom životu. On je, želeći pokazati da se može, nakon takve operacije završio na svojim četvrtim Olimpijskim igrama?!

I na njima ponovno s ponosom predstavljao Hrvatsku, ali i našu Veliku Goricu. Ovoga puta nije uspio, ali Damir Martin ostaje – pobjednik!

Ova objava Pobjednik i kad gubi: Ništa od finala za Damira Martina… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.