Prijava

Vaša prijava

Luda noć Saše Sabljaka: ‘Imali smo 3-0, dobili šest komada doma, pa prošli na penale!’

[]

Burnu, ludu, dramatičnu nogometnu večer proživjeli su u četvrtak naš Saša Sabljak i njegovo društvo iz azerbajdžanskog Sabaha. Igrala se uzvratna utakmica kvalifikacija za Konferencijsku ligu, momčad koju vode trener Kruno Rendulić i njegov pomoćnik Sale iz prve je utakmice, s gostovanja na neutralnom terenu, donijela je prednost od 3-0 protiv izraelskog Maccabija iz Haife. Šokantnu, pomalo i nerealno visoku prednost, čega su bili svjesni i Kruno i Saša…

– Stalno smo stišavali euforiju, niti u jednom trenutku nismo pomislili da smo već prošli, ali na kraju je stvarno ispalo dramatično. Oni su odigrali za nekoliko razina bolje nego u prvoj utakmici, brzo su nam zabili gol, pa odmah dođe do panike… – javlja Sabljak dojmove jutro poslije utakmice koju će sigurno pamtiti.

Poveli su Izraelci su 17. minuti, Azeri se vratili u 47., pa primili još dva gola u tri minute, uključujući i onaj Lorenca Šimića, bivšeg igrača Hajduka, u 70. minuti. Na 2-3 smanjili su već u sljedećem napadu, pa dvije minute poslije primili još jedan gol, ukupno treći u šest minuta! I s tih 2-4 Sabah je imao prolaz dalje, ali Haićanin Pierrot u 90. minuti pogodio je i za 2-5. I za produžetke.

U njima je Sabah zabio i treći put, u 103. minuti, ali ni tu nije kraj, budući da je u 112. minuti Maccabi poveo 6-3?! I cijela stvar otišla je u penale, u kojima je prvi pogriješio igrač Sabaha, u drugoj seriji, da bi Maccabi promašio treći, četvrti i peti svoj pokušaj! Ispalo je tako da je precizno izvedenim penalom Rendulu i Saleta u sljedeću fazu odveo Ivan Lepinjica, pojačanje pristiglo ovog ljeta iz Slaven Belupa.

– Nevjerojatan rasplet, doslovno nevjerojatan… Nakon utakmice bili smo potpuno prazni, potrošeni, jer to je toliko količina šokova i preokreta da nije ostalo snage ni za proveseliti se – govori Sabljak i nastavlja:

– Prije prve utakmice, koja se igrala u mađarskoj Kisvardi, oni su slovili za velike favorite. Nitko nije mislio da možemo nešto posebno napraviti, ali u tom prvom ogledu bili smo jako dobri defenzivno, uspjeli iskoristiti svoje šanse i stvoriti veliki kapital za uzvrat. Iako, i tad smo vidjeli da se radi o jako dobroj momčadi, što se potvrdilo u uzvratu. Oni su dominirali, uputili valjda milijun centaršuteva u sredinu, a negdje sam vidio i podatak da su imali 42 udarca na gol, od toga 16 u okvir… Bilo je baš jako zahtjevno, ali uspjeli smo na kraju i naravno da smo presretni.

Bile su to ujedno i prve dvije utakmice u novog sezoni za Sabah, koji ovog vikenda kreće i u domaće prvenstvo. Pripreme su velikim dijelom odrađene u susjedstvu, u slovenskom Čatežu, stigla su i neka pojačanja, a sad je stigao i taj neobičan i dramatičan poduhvat u Europi. Pri čemu se otvara lijepa prilika i za još jedan korak naprijed…

– U sljedećem kolu čeka nas irski St. Patricks, po nekim pokazateljima ne toliko kvalitetan protivnik kao Maccabi Haifa, ali naravno da nas očekuju dvije jako zahtjevne utakmice, pogotovo u fizičkom smislu. Ali dobro, idemo pokušati napraviti najviše što možemo, kao i u svakoj utakmici. A usput ćemo i pokušati doznati kako se u Dublinu pije Guinness – sa smiješkom kaže Saša, koji je na tom Sabahovu putovanju naišao i na lice iz ne tako davne prošlosti.

– Kad smo igrali u Kisvardi, vidjeli smo se s Aleksandrom Jovičićem, koji tamo igra. Nažalost, prošle sezone ispali su u drugu ligu, a Jova je i dalje tamo, iako je imao nekih drugih opcija. Ugovor mu još traje, ne žele ga pustiti… – zaključuje Sabljak.

Ova objava Luda noć Saše Sabljaka: ‘Imali smo 3-0, dobili šest komada doma, pa prošli na penale!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.