Prijava

Vaša prijava

Dinamovci i službeno stigli: Trojica na posudbi, Gurlica igrač Gorice!

[]

Praktički od prvog dana priprema znalo se da će Toni Majić (18), Ante Sušak (18), Vito Čaić (19) i Jakov Gurlica (20) biti igrači HNK Gorice u sezoni pred nama. Uostalom, četvorka ugovorno vezana sa zagrebačkim Dinamom pojavila se odmah na početku priprema, sva četvorica igrala su i sve prijateljske utakmice…

A opet, službena potvrda njihova dolaska nikako nije stizala. U srijedu, na konferenciji za novinare, stiglo je objašnjenje zašto se s objavom čekalo, evo, sve do petka, večeri prije prve utakmice u sezoni. Predsjednik Nenad Črnko, dakle, pojašnjava:

– Da, oni su s nama od početka, ali čekali smo da se dogovore određene regulative. Moram naglasiti da je naš odnos s Dinamom vrlo korektan, ali ujedno smo i klub koji ne želi razvijati tuđe igrače ako u tome nema interes. Taj interes smo u dogovorima pronašli, a očituje se u bonusima za nastupe i postotku od sljedećeg transfera. Na posudbu dolaze Čaić, Majić i Sušak, za svu trojicu vjerujem da su u prvom redu velike perspektive Dinama, ali mi smo ugradili i klauzulu o otkupu, isto kao što smo napravili s Kotarskim i Ajaxom. Očekujemo da će ti dečki iskočiti, da ih mi otkupimo, a oni postanu igrači koje ćemo kroz godinu dana transferirati. Dinamo tu, naravno, ima “buy-back” opciju, može ih otkupiti.

Otkrio je tom prilikom da je također u petak predstavljeni Jakov Gurlica postao novi igrač Gorice.

– Gurlica je napravio raskid ugovora i postat će naš igrač. Gledali smo pozicije koje nam trebaju. To je igrač koji je imao značajnu minutažu u slovenskoj prvoj ligi, a mi uvijek gledamo i neke svoje želje i potrebe. Gurlica je doveden jer računamo da će Krizmanić napraviti transfer. Računali smo i prošle godine, pa se nije dogodilo, ali ne možemo si dozvoliti da 31. kolovoza ostanemo bez njega, a da nema tko uskočiti – objasnio je Črnko na “presici”.

Već uhodani u načine rada, udomaćeni u svlačionici, 39 dana nakon što su se priključili novim suigračima, u petak poslije treninga dečki su odradili i fotografiranje, svatko sa svojim dresom. Gurlica će tako u Gorici nositi broj 6, Majić je odabrao 24, Čaiću će na leđima biti 55, a Sušku 66.

– To su sve jako zanimljivi igrači, dobit će sigurno svoju priliku, a na njima je da je iskoriste – kaže Rajko Vidović.

Prilika bi lako mogla doći već u prvoj utakmici, već od prve minute, jer u generalnoj probi protiv Rudeša Toni Majić je bio dio prvih 11, nije isključeno da će tako biti i večeras protiv Varaždina… Gurlica je opcija za stoperske, ali i poziciju zadnjeg veznog, a na sve tri pozicije u sredini može Čaić, polivalentna “osmica”, mladi Velikogoričanin dokazan prošle sezone u dresu Veleža. Sušak će, pak, biti alternativa Štiglecu…

Ova objava Dinamovci i službeno stigli: Trojica na posudbi, Gurlica igrač Gorice! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.