Prijava

Vaša prijava

Neuvjerljiv start i prvi bod: ‘Bit ćemo sve bolji iz utakmice u utakmicu…’

[]

Siromašna nogometna večer na otvaranju sezonu, u ogledu Gorice i Varaždina, obilježila je nogometni vikend, koliko god je kao dašak pozitive jako dobro došlo i nedjeljnih 10-0 protiv Lučkog u prijateljskoj utakmici, uz spektakularnih pet golova mladoga Kosovara Medina Gashija. Dani prolaze, praznični ponedjeljak igrači provode na odmoru, budući da je regeneracijski trening za prvotimce odrađen u vrijeme dok su “rezervisti” punili mrežu nesretnih gostiju iz Lučkog, ali dojam od subote navečer se ne mijenja.

Osim što se, vrlo vjerojatno, promijenio u očima trenera Gorice Rajka Vidovića.

– Mislim da je ovih 0-0 na kraju najrealniji rezultat – rekao je trener nakon utakmice i izazvao određene komentare.

Statistika, naime, kaže da je Varaždin bio puno bliži pobjedi, dojam kaže da je bio barem za nijansu ili dvije bliži osvajanju sva tri boda, a to je sasvim sigurno ustanovio i Rajko nakon što je još jedanput ili dvaput pogledao utakmicu. I analizirao sve što nije bilo na željenoj razini, ali i neke pozitivne detalje, koji se prije svega tiču igre u defenzivi. Prema naprijed bilo je to jalovo, siromašno, nedovoljno.

– Prve utakmicu su uvijek teške, a s druge strane imali smo protivnika koji je mijenjao momčad puno manje nego mi. Mi smo krenuli sa sedam novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, s nekoliko mladih, što je i naša intencija, a to su velike promjene – rekao je trener Vidović i dodao:

– U prvih 20-ak minuta bili smo dobri, možda smo i mogli kazniti Varaždin u nekim situacijama, ali nije bilo koncentracije u završnici. Imao je i Varaždin svoje prilike, koje nije realizirao, tako da je najpoštenije podijeliti bodove. Zadovoljan sam pristupom i načinom na koji su se dečki postavili, ali jednako tako vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

Tako će, nadamo se, i biti, jer na otvaranju sezone nismo gledali Goricu koja impresionira. Brojke kažu da je posjed bio na strani Goričana (53-47), koji su se više i dodavali, ali previše tih dodavanja išlo je unatrag. Prema naprijed je igrao Varaždin, koji je pucao 20 puta, od toga sedam put o okvir gola, što domaćinima nije uspjelo niti jedan jedini put. Ukupno pet udaraca, svih pet izvan okvira… Čak 14 puta pucali su Varaždinci unutar kaznenog prostora, sedam pokušaja je blokirano, sedam je prošlo…

Ukratko, Gorici bi jako dobro došla pojačanja.

– Pratimo stanje na tržištu, nadamo se da neće biti novih odlazaka, barem ne njih puno, a naravno da bi nam dobro došlo i poneko pojačanje – kaže Rajko Vidović.

Od utorka kreće priprema za prvo gostovanje u sezoni, Gorica već u petak od 20 sati ide u Pulu, gdje čeka Istra 1961.

Ova objava Neuvjerljiv start i prvi bod: ‘Bit ćemo sve bolji iz utakmice u utakmicu…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.