Prijava

Vaša prijava

Jurić i službeno igrač Brescije! Koliko mu je Gorica značila, pokazao je i u subotu…

[]

Sve je bilo jasno već nekoliko dana, Ante Matej Jurić spakirao je kofere i odletio prema Bresciji, gradiću od dvjestotinjak tisuća duša na sjeveru Italije, u podnožju Alpa, već u subotu ujutro, no službena potvrda stigla je tek u ponedjeljak poslijepodne. Napadač koji je stigao iz Belišća početkom 2022. godine, 21-godišnjak iz Čepina, napustio je redove Gorice i potpisao za klub iz talijanske Serie B, punog imena Brescia Calcio.

“Nakon dvije i pol godine u našem klubi, Ante Matej Jurić ostvario je transfer u talijansku Bresciju. Hvala na svemu i sretno dalje!”, objavili su iz HNK Gorice prilikom oproštaja od već jedanaestog igrača koji je napustio klub ovog ljeta.

Jurićev transfer došao je prilično iznenada, u trenucima kad se očekivalo da će takvo nešto dočekati neki drugi igrači, u prvom redu Pršir i Krizmanić. Međutim, umjesto veznjaka i braniča, otišao je napadač, dečko koji će ostati upamćen u prvoligaškoj povijesti Gorice. Ne toliko po ekstremno velikom broju golova, jer u 50 i nešto nastupa postigao ih je točno šest, ali pamtit ćemo ona dva postignuta u 92. minutama domaćih pobjeda nad Hajdukom i Dinamom.

Pamtit ćemo, uz sve ostalo, i njegovu posljednju utakmicu u goričkom dresu. Na sudar s Varaždinom u subotu došao je kao igrač na odlasku, tek reda radi, uz načelni dogovor da neće zaigrati, kako se nešto ne bi zakompliciralo u posljednji trenutak, kako ne bi došlo do nekakve ozljede koja bi mogla upropastiti posao u kojem će Gorica navodno zaraditi oko 400.000 eura odštete. Sjeo je na klupu kako bi se oprostio od suigrača, čak je i dio opreme ostavio u svlačionici, uvjeren kako neće ulaziti u igru…

Međutim, već na poluvremenu prišao mu je trener Rajko Vidović i izgovorio:

– Ante, hoćeš li mi pomoći?

Odgovor je, poznavajući ovog momka, mogao biti samo jedan.

– Hoću! Naravno da hoću…

I ušao je u igru već u 46. minuti, spreman da i posljednji atom snage ostavi na terenu, posljednji put kao igrač HNK Gorice. Što će puno toga reći o njegovu odnosu prema klubu, jer ne bi baš svatko bio spreman riskirati u ovakvom trenutku, uoči transfera koji bi mogao označiti i prekretnicu u njegovoj karijeri… On je riskirao i time zapravo rekao sve o sebi, o načinu na koji doživljava klub u kojem je dobio veliku priliku, o sredini u kojoj je uživao posljednje dvije i pol godine. Nije bio u osobitom izdanju u tih posljednjih 45 minuta, dalo se primjetiti da je nekako odsutan, da to nije onaj pravi Jurić, ali to je i razumljivo…

– Cijelo ovo vrijeme stvarno sam se osjećao kao doma u Velikoj Gorici, uživao sam biti dio ove priče, uz sve dobre i loše trenutke koji su se događali putem. Sad je došlo vrijeme za rastanak i s jedne strane će mi nedostajati sve ovo što sam imao u Gorici, a s druge se iznimno veselim što sam dobio priliku poput ove. Goricu ću, naravno, i dalje pratiti, ovi dečki moji su prijatelji, a istovremeno ću i pokušati dati apsolutno sve od sebe da uspijem u Italiji, da se dokažem u novom klubu – rekao je dečko s dva imena prije nego što se izgrlio i pozdravio s dosadašnjim suigračima i ljudima iz kluba.

Sretno, Jura, pratit ćemo te…

Ova objava Jurić i službeno igrač Brescije! Koliko mu je Gorica značila, pokazao je i u subotu… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.