Prijava

Vaša prijava

Tim Matavž vratio se kući: Iz Gorice u Goricu, pa na utakmicu – u Goricu!

[]

Kao da se baš ništa nije dogodilo, kao da je vrijeme stalo, kao da nije jedan od dosad ukupno jedanaest igrača koji su napustili HNK Goricu ovog ljeta, Tim Matavž (35) priključio se kasnom druženju igrača Gorice nakon završetka prve utakmice u novoj sezoni HNL-a. Smjestio se među njih, u poznato društvo, pa na svoj način, sa širokim osmijehom i ponekom dobrom forom, prokomentirao sve što se događalo na terenu.

Matavž je u dresu našega kluba odigrao 41 utakmicu kroz sezonu i pol provedenih u srcu Turopolja, postigao je pritom pet golova i podijelio tri asistencije, što realno nije učinak koji se očekivao od iskusnog napadača s vrlo ozbiljnom karijerom iza sebe, s lijepim brojem nastupa za reprezentaciju Slovenije… Budući da se radi o bivšem igraču klubova kao što su PSV, Augsburg ili Genoa, nadali smo se da će te brojke biti i kudikamo bolje, impresivnije, pa u klubu nisu forsirali produženje ugovora ovog ljeta, iako je bilo i tih ideja.

A bilo ih je zbog svega onoga što Matavž svojim iskustvom donosi na terenu, na svakom treningu, ali i zbog njegova značaja u svlačionici. Spadao je u tu skupinu iskusnih igrača, formirali su on, Mrzljak, Štiglec, Maloča i Radošević svoju ekipu, koja je ovog ljeta ostala bez dvije petine svoga članstva.

Međutim, prijateljstvo je ostalo, ne samo s njima, nego sa svim suigračima i ljudima iz kluba, pa je Matavž ove subote sjeo za volan i dovezao se do Gradskog stadiona, smjestio na svoje mjesto i navijao za dojučerašnje igrače.

Iako, Matavž je i nakon odlaska iz Gorice postao igrač – Gorice.

– Došao sam malo pogledati dečke, da vidim kako su se pripremili za sve što ih čeka, ali i dati im podršku – objasnio je Tim motive svoga dolaska u sredinu s kojom se očito na brzinu saživio pa nastavio:

– Da, nakon što se nismo dogovorili oko novog ugovora, odlučio sam se vratiti doma, u klub u kojem sam počeo seniorsku karijeru, ND Goricu iz Nove Gorice. Igraju drugu slovensku ligu, pozvali su me u pomoć i odlučio sam im pomoći. Za koji novac? Takav da se ovdje sigurno neću obogatiti, ha, ha. Došao sam pomoći koliko mogu, nadam se da ćemo uspjeti ostvariti naše ciljeve.

Ciljevi su u Novoj Gorici, u novom/starom Matavževu klubu, vrlo jasni.

– Naš cilj je pokušati se vratiti tamo gdje taj klub pripada, a to je prva slovenska liga. Neće biti lako, složilo se nekoliko jako dobrih momčadi, ali vjerujem da imamo dobru kombinaciju mladih i iskusnijih igrača, da moramo dati sve od sebe da vratimo Goricu u najviši rang – kaže Matavž, koji se u svoj klub vratio nakon punih 17 godina inozemstva.

Tim Matavž nosio je dres Gorice od početka 2023. do sredine 2024. godine… Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tim je rođen u Šempetru pri Gorici, gradiću smještenom svega pet kilometara od Nove Gorice, ali i od Bilja, u kojem je napravio prve korake. Sa 17 godina otišao je u ND Goricu, a već godinu dana poslije nizozemski Groeningen platio je za njega 1,1 milijuna eura odštete i usmjerio mu karijeru. U godinama koje su slijedile zabijao je za Emmen, PSV, Augsburg, Genou, Nürnberg, Vitesse, Al-Wahdu, Bursaspor, Omoniju iz Nikozije i na kraju za našu Goricu. Petstotinjak utakmica, 175 golova i 17 godina poslije vratio se u svoju Goricu, u rodni kraj, u klub u kojem je sve zapravo i počelo…

– Stvarno je prošlo puno vremena i mogu reći da je jako lijepo opet biti doma. Kad su me iz kluba pozvali da im pomognem, da se zajedno pokušamo vratiti u najviši rang, nisam puno dvojio. Koliko ću još igrati? Nemam pojma, ne razmišljam o tome. Ovu sezonu svakako ću odigrati, a u idealnom scenariju bi se Gorica vratila u prvu ligu, a ja odigrao još barem jednu prvoligašku sezonu – poželio je Matavž.

Na velikogoričke dane, kaže, zauvijek će gledati samo kroz pozitivne tonove.

– Bilo mi je baš jako dobro ovdje, super sam se uklopio, a na terenu smo zajedno prošli puno toga u ovih posljednjih godinu i pol. Bilo mi je zadovoljstvo biti igrač Gorice, a sad ću nastaviti biti navijač – nasmiješio se još jedanput za kraj.

I neće biti nikakvo iznenađenje ako ga još koji put ove sezone sretnemo na stadionu. Jer, nije ta Gorica baš toliko daleko od Gorice…

Ova objava Tim Matavž vratio se kući: Iz Gorice u Goricu, pa na utakmicu – u Goricu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.