Prijava

Vaša prijava

Gorica na Drosini: Dobri nizovi, slučajni junaci, zvučna imena i – novi veliki izazov!

[]

Svjesni mogućnosti da upadnu u prometni kolaps na putu prema moru, nogometaši Gorice već u petak prijepodne, nakon što su odradili trening u jutarnjem terminu, zaputili su se prema Puli. Na prvo gostovanje ove sezone, prvi put nakon dvije i pol godine bez Ante Mateja Jurića, uzgred rečeno jedanaestoga igrača koji je otišao ovog ljeta, Goričani su otišli i bez Dina Mikanovića, koji je ozlijeđen, te Damjana Pavlovića, koji još nije spreman, ali i s jasnom ambicijom da pokažu zube.

S druge strane bit će opasan protivnik i vjerojatno lijepo popunjen stadion Aldo Drosina, na kojem su Goričani u recentnoj prošlosti imali više lijepih nego ružnih trenutaka. U Puli su gostovali 13 puta, pritom došli do pet pobjeda, pet puta remizirali, a triput izgubili. U prvih osam dolazaka na Drosinu Goričani su kući odlazili neporaženi, uz četiri remija i četiri pobjede, sve do 28. siječnja 2022. godine, kad je Gorica pala 1-2 u Puli. Momčad trenera Rendulića sredila su dva zvučna imena, jer zabijali su Mauro Perković i Dion Drena Beljo…

Pamtimo štošta iz tih pulskih gostovanja nogometaša Gorice, a prije svega pamtimo da – nikad nije lako! Bilo je tu i ludih golova, i kojekakvih preokreta, i iznenađujućih junaka… Jedan od njih bio je i Joey Suk, koji je s dva komada donio Gorici pobjedu na prvom prvoligaškom gostovanju u Puli. Pamti se i Cheriff Ndiaye, danas nogometaš Crvene zvezde, koji je onomad praktički slučajno poslao loptu u mrežu za spasonosnih 2-2 u devedeset i nekoj minuti…

Vežemo nekako uz te oglede s Istrom i Aleksandra Jovičića, danas igrača mađarskog drugoligaša Kisvarde, koji je prije dolaska u Goricu i bio u Istri. Baš protiv Puljana u dresu Gorice bio je posebno efikasan, zabijao je čak tri puta u pulskom domu nogometa. Znala je ovdje Gorica gubiti i u sudačkim nadoknadama, kao svojevremeno golom Šime Gržana, ali ukupno gledajući je na ovom stadionu proživjela više lijepih nego ružnih trenutaka.

Ukupno gledajući, sve što treba reći o rivalstvu Istre i Gorice stane u onih 96 minuta iz proljeća 2023. godine, u onih nezaboravnih 5-4 golom Mitrovića sa zvukom sirene… Bitka rogatih, kako vole nazivati oglede ovih klubova, obilježenih simbolima turopoljskog tura i istarskog boškarina, vodila se ukupno 25 puta u posljednjih šest sezona, a Gorica je u njima ulovila 11 pobjeda i devet remija te izgubila pet puta.

Statistika ide u korist Gorici, uspomene također, ali od uspomena se ne živi. Od statistike još manje. Pred Goricom je u subotu od 21 sat izuzetno težak posao, ali svi emitiraju optimizam, plan postoji, dečki su spremni… I treba vjerovati da Gorica može do nove pobjede u Puli, do rezultata koji bi značajno podigao samopouzdanje uoči onoga što slijedi.

A slijede Osijek doma i Dinamo na Maksimiru.

Ova objava Gorica na Drosini: Dobri nizovi, slučajni junaci, zvučna imena i – novi veliki izazov! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.