Prijava

Vaša prijava

Spektakularan transfer u pripremi: Petar Brlek iz Osijeka dolazi u – Kurilovec?!

[]

Umjesto da se približava, početak nove sezone na Udarniku je – sve dalje! Doduše, ne samo za nogometaše Kurilovca, nego i za cijelo društvo iz 3. NL Centar, čiji je početak na Plenumu odgođen za tjedan dana, uključujući u tu priču i Savu Strmec, a ne Inker Zaprešić… Kurilovčani će u sezonu tako krenuti 1. rujna gostovanjem kod Bistre, što je dovelo do toga da se od ponedjeljka kreće u završna tri, a ne dva tjedna priprema.

Pod čvrstom rukom trenera Senada Harambašića momčad trenira, igra prijateljske utakmice, a svoj puni oblik sve više dobiva kako odlascima, tako i novim dolascima. Tako su u Jelačić iz Vukovine preselili Marko Drezga i Ivan Pušić, mogao bi im se pridružiti i Nikola Bradić, a nove klubove traže i Fran Krsto Lukavečki te Vilim Blagoev.

S druge strane, nakon Darija Banića, ofenzivca koji je stigao iz Trnja i kojeg trener vidi kao desnog bočnog, na Udarnik su stigla i dva 19-godišnjaka iz Gorice, veznjak Vito Ferina i napadač Josip Juraj Radočaj, koji će se pokušati nametnuti za svoje mjesto pod suncem, jednako kao i njihov vršnjak Tadija Vrdoljak, koji je stigao iz Švicarske, zajedno sa sestrom, koja će igrati za ŽNK Goricu.

Velika pojačanja trebali bi biti 20-godišnji napadač Dževad Selman, povratnik iz austrijskoga Klagenfurta, kao i godinu stariji Fran Vujnović, koji ima i tri nastupa u HNL-u u dresu Istre, koji je u Kustošiji igrao drugu ligu… Prije njih, Kurilovec su ovog ljeta pojačali i Jakov Caganić (Klas), Patrik Crnolatec (Obrezina), Ante Banić (Lukavec), Demi Salihović (Rudar Labin), Mateo i David Pršir (Dinamo Odranski Obrež) i Leon Išek (Maksimir).

I sve to lijepo zvuči, Kurilovec djeluje mlađe, ali i kvalitetnije nego prošle sezone, no prava priča tek bi mogla uslijediti. S Kurilovčanima, naime, trenir Petar Brlek, dojučerašnji igrač Osijeka! U nogometnom životopisu 30-godišnji veznjak iz Varaždina ima klubove kao što su Slaven Belupo, Wisla Krakow, talijanska Genoa, švicarski Lugano, talijanski Ascoli i posljednje tri i pol godine Osijek, a sljedeći klub u tom nizu mogao bi biti – Kurilovec!

– Brlek je šogor našeg Dode Završkog, a budući da je trenutačno u potrazi za novim klubom, naravno da smo mu rado izašli u susret i dopustili da trenira s nama. Nažalost, nakon svega nekoliko treninga završio je na operaciji slijepog crijeva, od koje se i dalje oporavlja. S obzirom na sve, postoji mogućnost da odigra za nas barem dva mjeseca. Ako mu se ubrzo ne pojavi neka druga opcija, ostat će s nama – kaže trener Harambašić, kojem bi takav igrač donio toliko toga dobroga…

Dok se senzacionalan transfer i službeno ne dogodi, Kurilovčani s ozbiljnom renoviranim kadrom odigrali su već četiri prijateljske utakmice. Nakon uvodna dva poraza od Hrvatskog dragovoljca (0-1) i Mraclina (2-5), Kurilovec je pobijedio Dinamo u Odranskom Obrežu (2-1) i Rugvicu na svom igralištu (1-0), na kojem i ove subote od 18 sati dočekuju Dugo Selo.

– Dečki rade jako dobro, obavljamo i tu dodatnu selekciju, a sve što vidim puni me optimizmom. Imamo jako mlad kadar, ali vjerujem da ćemo biti dobri kad konačno krenemo. Malo nas je poremetila ta odgoda početka prvenstva, tako nam je otpala i provjera s Međimurjem, budući da 3. NL Sjever kreće tjedan ranije, ali snašli smo se. Sljedeće subote igrat ćemo protiv Posavca, a 25. kolovoza, u nedjelju, s Goricom, odnosno igračima koji neće igrati dan ranije protiv Dinama – otkrio je plan trener Senad.

Još kad bi se priključio i igrač sa 170 nastupa u HNL-u, pet u Serie A, lijepih 35 u Serie B… E, to bi bio spektakl.

Ova objava Spektakularan transfer u pripremi: Petar Brlek iz Osijeka dolazi u – Kurilovec?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.