Prijava

Vaša prijava

Slabo igrali, neobično izjednačili, zasluženo izgubili

[]

Ni po jednom dobrom detalju nećemo pamtiti prvo gostovanje nogometaša Gorice u novoj sezoni SuperSport HNL-a. Na pulskoj Aldo Drosini Goričani su, generalno gledajući, odigrali lošu utakmicu. Unatoč tome, uspjeli su držati nulu, a onda se i vratiti nakon vodstva Puležana, no sreća se potrošila u samoj završnici regularnog vremena… I Gorica se kući vraća praznih ruku.

U odnosu na ogled s Varaždinom na otvaranju sezone, u značajnoj mjeri sličan ovome, samo bez golova, trener Rajko Vidović uveo je u prvih 11 Krešimira Krizmanića, koji je opet na desnom boku mijenjao ozlijeđenog Mikanovića, dok je Valentinu Majstoroviću dao prednost u odnosu na Tonija Majića. Sve drugo ostalo je nepromijenjeno u odnosu na Varaždin. I sastav, i izvedba.

Od samog početka Istra je preuzela posjed, držala loptu i više napadala, a Gorica se na utakmici pojavila, u napadačkom smislu, nakon pola sata. U sjajnu, matnu situaciju došao je Marko Kolar, poslužen je kao na pladnju, ali njegov mlak i nedovoljno precizan udarac golman Majkić je poslao u korner. Nakon što je taj korner i izveden, u velikoj prilici bio je i Mateo Leš, koji je imao udarac s tri metra, ali naciljao je samo u golmana Majkića…

Ispalo je tako da je Gorica imala dvije možda i najbolje šanse u poluvremenu koje je po svemu ostalome pripalo Istri. Puležani su igrali, pokušavali slagati akcije, dok su Goričani svoju gradnju napada svodili na vraćanje Radoševiću, koji je ispucavao, odnosno predavao loptu protivniku. I tako u serijama.

Na početku nastavka mijenjao je domaći trener Tramezzani, u nešto prije isteka sata igre prve poteze povukao je i Vidović, uvođenjem Ndockyta i Čaića. Nažalost, ni nakon toga nije se ništa promijenilo na bolje u igri Gorice, a u 71. minuti Istra je i povela. Situacija koja je do toga dovela dogodila se koju minutu ranije, sudac Terzić pustio je igru nakon kontakta Pršira i igrača Istre, da ni nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na bijelu točku. Dario Marešić nije pucao odviše precizno, ali presnažno za Radoševića.

Očekivalo se da će nakon ulaska u minus Gorica odlučnije krenuti naprijed, ali nije se to baš događalo. Odgovora na pritisak Istre i dalje nije bilo, sve do 84. minute i ubacivanja Pršira gotovo s lijeve aut-linije. Poslao je loptu na drugu stranu kaznenog prostora, tamo je utrčao Mateo Leš i još tri-četiri igrača Gorice, ostali su potpuno sami u jednoj prilično neobičnoj situaciji, da bi Leš gurnuo za Marka Kolara, koji je loptu poslao u mrežu. VAR provjera pokazala je da je jedan igrač Istre zakasnio u izlasku, da Leš nije bio u zaleđu kod primanja lopte… I Gorica se vratila praktički ni iz čega!

Međutim, ukupno gledajući nije pokazala dovoljno da bi privukla Fortunu na svoju stranu. Pet minuta trajao je egal, samo do asistencije Mauritanca Lekoueiryja i gola Ukrajnica Petrusenka. Proigravanje je bilo perfektno, realizacija iz pada, a Radošević nemoćan da spriječi povratak Istre u vodstvo. Istre koja je do tog trenutka propustila nekoliko izglednih situacija, iako za Radoševića tu posla nije bilo. Konačna statistika otkrila je da su domaćini samo dva puta pucali u okvir gola i uspjeli zabili dva gola.

Ukupno je Istra imala 19 pokušaja, bolje i opasnije situacije, dok je Gorica prijetila šest puta, uz četiri udarca u okvir gola. Imala je domaća momčad i jednu gredu, a imala je i dovoljno kvalitete da nakon svega utakmicu mirno privede kraju.

Gorica je tako ostala bez bodova, nakon prvih 180 minuta prvenstva ima jedan bod osvojen protiv Varaždina, a ispred sebe ima ogled s Osijekom doma i Dinamom u gostima. Žele li se naši nogometaši ičemu nadati u te dvije utakmice, napredak u igri morat će biti ekspresan…

Ova objava Slabo igrali, neobično izjednačili, zasluženo izgubili se prvi puta pojavila na cityportal.hr.