Prijava

Vaša prijava

Krenuo i Udarnik! Trenerica Ljilja i njezine cure u akciji već za dva tjedna

[]

Drugi ponedjeljak u kolovozu donio je novi početak još jedne lijepe sportske priče u našem gradu. Nakon što su uspješno privele kraju prošlu seniorsku sezonu, a zatim i oduševili na državnim završnicama s dvije generacije, obje sedmoplasirane, cure iz ŽRK Udarnika ponovno su se okupile na početku priprema za novu sezonu.

Bez (po)najbolje igračice Bernarde Mostarlić, koja se pridružila ostatku “udarničke” ekipe u Trešnjevci, ali i s novom trenericom. Ljiljana Ivaci ima bogato trenersko iskustvo iz Italije, do ove sezone vodila je generaciju 2008., da bi ovog ljeta zamijenila Martinu Vugrinović na klupi seniorske ekipe.

“Naša seniorska ekipa i djevojke 2008/09., koje će uz 2. HRL igrati i državne lige, započeli su sa pripremama za novu sezonu pod vodstvom trenerice Ljiljane Ivaci! Prije samog početka održan je kratki sastanak gdje su predsjednik kluba Josip Mučnjak i član uprave kluba, a ujedno i predsjednik gradske četvrti Kurilovec Damir Slojšek pozdravili cure i zaželjeli im sreću i pripreme bez ozljeda te sezonu s puno uspjeha!”, objavili su iz Udarnika.

Na prvom treningu pojavilo se 28 igračica, među kojima i dva pojačanja. Iz Samobora je došla golmanica Bruna Budan, a iz Sloge iz Sv. Nedelje stigla je Ema Majetić, koja može biti i desno krilo i desni vanjski. Opravdano je izostalo pet djevojaka, a sva njihova imena su ovo:

Bruna Budan, Anja Haramina, Iva Štefan, Katarina Topić, Nera Butković, Magdalena Jurić, Iva Žerdin, Doroteja Kontrec, Ivona Milašinčić, Tia Gunjavić, Ema Majetić, Laura Boc, Lorena Bočkaj, Jana Gojak, Anamaria Kos, Lucija Gulič, Lana Konjar, Matea Vukić, Lana Derbuc, Leonarda Burić, Petra Gudelj, Leona Lilić, Luna Gojak, Lara Bošković, Vasilisa Jakubovskaja, Tena Markov, Ema Rogić, Elena Ćirić
Priključuju se naknadno: Marta Miletić, Diana Vincek, Ana Cerovski, Lana Buhin, Carla Kovačić

Trenerica Ljilja i njezine cure morat će se odmah baciti na posao, jer prva službena utakmica na rasporedu je već za dva tjedna. Točnije, 28. kolovoza igrat će se kup, a u ovoj rundi Udarnik će na svom parketu ugostiti Jamnicu iz Pisarovine. Prođu li djevojke tu prepreku, na putu će im tjedan dana kasnije stajati ili novi prvoligaš Trešnjevka ili dobro poznati rivali iz Zeline.

Odigra li Udarnik obje te utakmice, imat će još cijela dva i pol tjedna do početka prvenstva u 2. HRL Zapad. Otvaranje sezone donijet će domaći ogled s još jednom Trešnjevkom, onom koja u imenu ima i dodatak “ZGB”, a doma će Udarnik biti i u drugom kolu, i to protiv Lokomotive II. Prvo gostovanje u sezoni na red će doći tek u prvom vikendu listopada, kad će odredište biti Umag.

Ova objava Krenuo i Udarnik! Trenerica Ljilja i njezine cure u akciji već za dva tjedna se prvi puta pojavila na cityportal.hr.