Prijava

Vaša prijava

‘Dosad nismo ostavili baš bajan dojam, ali radimo na tome da budemo bolji, opasniji…’

[]

Novi je vikend, novo kolo HNL-a, novi izazov pred vratima, ali i nova prilika. U nedjelju u 21 sat na Gradskom stadionu starta nogometna bitka Gorice i Osijeka, dvaju klubova koji su u prva dva kola zajedno osvojili jedan bod. Osijek je doma gubio i od Šibenika i od Dinama, a Gorica je nakon “nule” na otvaranju sezone pala na prvom gostovanju, kod Istre.

– U Puli smo doživjeli poraz u jednoj čvrstoj utakmici, u kojoj smo, za razliku od sudara s Varaždinom, imali pokušaje i u okvir gola, a imali smo i dvije matne situacije preko Kolara i Leša u prvom poluvremenu. Nismo to iskoristili, da bi kasnije dozvolili Istri da nas kazni iz jedanaesterca koji je bio, onako, dosta lagan… Uspjeli smo se vratiti, no na kraju je jedna naša mala neopreznost u 90. minuti dovela do toga da primimo gol i izgubimo utakmicu. Ista je, na kraju moramo reći, zasluženo pobijedila – kazao je trener Gorice Rajko Vidović u najavi ogled s Osijekom.

Na kojeg se odmah i prebacio…

– Čeka nas nova utakmica, s Osijekom u nedjelju. Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku, iako to nije ista momčad kao ona koja je imala Miereza. Međutim, i dalje su jako kvalitetni, mladi, agresivni, jako nezgodni u tranziciji. Nisu ni oni ostvarili željeni rezultat u prva dva kola, nisu to uspjeli ni u Europi, od koje su se oprostili nakon jedanaesteraca… Žao mi je što je Osijek ispao, naravno da uvijek navijamo da naši klubovi dobro prolaze u Europi. Bili su Osječani bolja momčad u ta dva ogleda, ali u nogometu ne pobjeđuju uvijek bolji. Isto vrijedi i za Hajduk, koji je također pokazao da je bolja momčad, a također nije uspio.

Neće se trener Gorice previše osvrtati na mogući umor u nogama, ali i glavama protivničkih igrača, neće ga to ni na trenutak zavarati.

– Imali su dalek put, igrali su 120 minuta, i sigurno su dečki iscrpljeni, da je potrošnja tu i psihička, jer takvi porazi bole. Nije im sigurno lako, pogotovo u kompletu s ova dva poraza u prvenstvu, ali u svim tim utakmicama Osijek je ostavljao dobar dojam. Sigurno nam neće biti nimalo lako, ali vjerujem da će moji dečki u nedjelju biti pravi! – kaže Vidović.

Nema dvojbe da će Gorica morati biti bolja nego protiv Varaždina i Istre ako želi do bod(ov)a.

– U odnosu na prethodne dvije utakmice, moramo zadržati stabilnost u zadnjoj liniji, ali moramo popraviti napadački dio. Moramo biti još konkretniji, brži, opasniji, na tome smo radili cijeli tjedan i napravit ćemo sve da dođemo do pobjede – rekao je Vidović i zaključio:

– Moramo biti realni, nismo ostavili neki bajan dojam u prve dvije utakmice. U prvom redu moramo popraviti napadački segment, dolaziti u završnicu s većim brojem igrača, biti mirniji i konkretniji. Dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti dobri.

U konkurenciji su, dodao je još Vidović, svi igrači osim Mikanovića, o kojem će se odlučivati nakon zadnjeg treninga, te i dalje nedovoljno spremnih Damjana Pavlovića i Sekuoa Sagne.

Ova objava ‘Dosad nismo ostavili baš bajan dojam, ali radimo na tome da budemo bolji, opasniji…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.