Prijava

Vaša prijava

E, to je Gorica! Razigrani Luka, kapetan s plaštom, debitant s golom i – bod s Osijekom

[]

Nogometaši Gorice nisu oduševili u uvodna dva kola prvenstva, a da nevolja bude veća, na sljedećem koraku bio je ogled s ranjenim Osijekom. Iznimno kvalitetnim protivnikom, gladnim i žednim bodova nakon iznenađujuće lošeg otvaranja prvenstva, ali takva je bila i Gorica. Značajno drukčija Gorica, odlučnija i okomitija, samim time i opasnija, sa željom da iskoristi umor koji su Osječani donijeli iz Azerbajdžana.

Na kraju, ova nam je ljetna nogometna večer donijela vrlo sadržajnu utakmicu, ali ne i pobjednika…

U odnosu na oglede s Varaždinom i Istrom, trener Rajko Vidović odlučio je značajno drukčije zamiješati karte. Promijenio je strateg Gorice formaciju, zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, koju su činili Maloča, Leš i Krizmanić, uz Mikanovića desno i Štigleca lijevo. Sredinu je Vidović napunio sa četiri igrača, pa su Pršir, Kapulica, Čaić i Ndockyt bili zaduženi za donošenje lopte do najisturenijeg Marka Kolara.

I uspjelo je, nova ideja donijela je novu energiju, neku drukčiju Goricu, što se jako dobro vidjelo pogotovo u prvih 45 minuta. Gorica je odigrala jako kvalitetno poluvrijeme, unatoč nekoliko opasnih situacija i pred golom Bože Radoševića. Za razliku od uvodne dvije utakmice ove sezone, Gorica je bila opasna, uspjevala je doći naprijed s nešto više igrača, a posljedično i opasno prijetiti. Točno pet dobih prilika imala je Gorica u tom prvom dijelu, pa je zasluženo i vodila.

Najvažniji trenutak prve polovice utakmice dogodio se u 38. minuti, kad je svoj drugi gol u dresu Gorice zabio Luka Kapulica. Bila je to lijepa akcija po desnoj strani, Čaić je odigrao za Mikanovića, on ušao u kazneni prostor i vratio za Kapulicu, koji nije pogriješio. Trebalo je to još “samo” sačuvati do predaha, no u tome su Goričani uspjeli bez ozbiljnijih komplikacija…

Na odmoru trener Vidović, naravno, ništa nije mijenjao u svojoj postavi, dok je trener Osijeka Coppitelli povukao ključan potez. U svlačionici su ostali Armenac Mrkačjan i Porugalac Lima, a ušli su Omerović i – kapetan Vedran Jugović. Iako je tu čast u prvom poluvremenu imao Darko Nejašmić, od početka nastavka traka je bila na njegovoj ruci, iako je to više izgledalo kao da je navukao plašt superjunaka… Nažalost po Goricu.

Goricu koja je dobro krenula i u nastavak, opasno je zaprijetio razigrani, samopouzdanjem naoružani Luka Kapulica, no njegov je pokušaj otišao malo pokraj stative. A onda je krenuo Jugović…

Ništa nije mirisalo na neku veliku opasnost, bio je to još jedan u nizu centaršuteva u kazneni prostor Gorice, no u toj 53. minuti Matković je “preskočio” Mikanovića, glavom vratio loptu u sredinu, a tamo je, također glavom, u mrežu zakucao Jugović.

Samo osam minuta poslije kapetan gostiju još je malo uljepšao ovu osječku nogometnu večer u Turopolju, dovršio preokret i usmjerio momentum utakmice potpuno na Osijekov mlin. Nered je u šesnaestercu Gorice kreirao Domagoj Bukvić, koji je tražio prostor za sebe, a na kraju ga otvorio za Jugovića, koji je ostavio Radoševića bez šanse. Nakon sat vremena igre, Osijek je preokrenuo…

Reagirao je trener Vidović trostrukom izmjenom, uveo je Šlogara, Skrbina i debitanta Damjana Pavlovića, malo potom ušao je i Majstorović, ali bilo je jako teško uspostaviti dominaciju protiv ovako kvalitetnog suparnika. Konačno je Gorica u tome uspjela na ulasku u posljednjih deset minuta, a vrlo brzo se i isplatilo. Točnije, isplatilo se u 83. minuti.

Kapetan Jurica Pršir lijepo je iz kornera naciljao na prvu stativu, tamo je Mario Maloča idealno prenio glavom u srce peterca, gdje je spreman čekao Damjan Pavlović. Prvi nastup za Goricu, prvi gol, veliko slavlje i povratak Gorice u utakmicu! Iako, ostalo je do kraja još jako puno vremena, dovoljno prostora za razne scenarije…

Ipak, dogodio se onaj u kojem nije bilo novih šokova. Pokušavali su do gola za pobjedu doći i jedni i drugi, činili su to i tijekom svih gotovo pet minuta sudačke nadoknade, ali na kraju je završilo onako kako je možda i najpoštenije – svakome po bod. S obzirom na viđeno na terenu, na prilike, na opasne situacije, vjerojatno najrealniji ishod.

Novi bod je na kontu, prvi protiv nekoga iz “velike četvorke” i ovo je definitivno na kraju nedjelje na čijem kraju Goričani mogu biti zadovoljni. Pomak u igri je više nego očit, Gorica je bila neusporedivo bolja nego u prethodna dva nastupa i to svakako puni optimizmom. I trebalo bi biti u skladu s najavama trenera Vidovića kako će trebati vremena da se stvari poslože. Protiv Osijeka su bile posložene vrlo dobro, a još malo bolje morat će biti za gostovanje kod Dinama u sljedećem kolu.

Kumovi Jakirović i Vidović opet se sudaraju dolje uz teren, impresivni Dinamo čeka sve bolju Goricu…

Ova objava E, to je Gorica! Razigrani Luka, kapetan s plaštom, debitant s golom i – bod s Osijekom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.