Prijava

Vaša prijava

Kaurin, Sente, Raković i društvo u Ligi prvaka: ‘Potući ćemo se s ostatkom Europe!’

[]

Postoji “veliki” nogomet, postoji futsal, odnosno mali nogomet, a postoji i socca, koja je nešto između toga. A postoji i – mininogomet! E, to je iz naše, velikogoričke perspektive posebno dobra varijanta najomiljenije igre na svijetu…

Velikogorička momčad BT Servis, naime, već je drugu godinu zaredom prvak Hrvatske u mininogometu! I sudjelovat će u Ligi prvaka, još jedanput će se pokušati u najboljem mogućem svjetlu predstaviti na najvećoj pozornici koju nudi svijet mininogometa.

– S ponosom ćemo predstavljati Veliku Goricu i Hrvatsku na europskoj sceni – poručuju iz kluba koji je okupio sve same nogometaše amatere.

Mininogomet, naime, po pravilima ne smiju igrati profesionalci, to je zabava isključivo za one koji nogomet igraju iz ljubavi. Goričani ga, eto, iz ljubavi igraju jako dobro, što će najbolje potvrditi ta dvostruka titula državnog prvaka…

– U lipnju smo u Općini Ribnik osvojili Hrvatsku mininogometnu ligu “šesticu” i time smo se kvalificirali na završnicu prvenstva Hrvatske, koja se igrala 13. srpnja, a nastupilo je šest momčadi iz šest gradova. U finalu smo pobijedili momčad Veni Vidi Vici iz Opuzena rezultatom 3-2 i pehar prvaka Hrvatske je već drugu godinu za redom u Velikoj Gorici – ističu iz BT Servisa, jedine momčadi koja je uspjela obraniti naslov prvaka u dosadašnjih 14 izdanja.

Stigla je tako i druga prilika u Ligi prvaka, koja će se odigrati kroz četverodnevni turnir u Varšavi, od 5. do 8. rujna. Sudjelovat će ukupno 28 klubova iz 24 zemlje svijeta, a među njima bit će i naši dečki iz BT Servisa. Na put će krenuti dan ranije, 4. rujna, s ambicijama da budu bolji nego lani.

– Prošlogodišnja Liga prvaka nam nije ostala u lijepom sjećanju, konkurencija je bila na puno većem nivou nego mi. Bio nam je to prvi nastup na tako velikom natjecanju, pred kamerama i punom dvoranom, a to je definitivno utjecalo na našu igru. Trebalo je istrčati i odigrati mušku utakmicu protiv domaće momčadi, ali trema je bila prevelika… Ove godine idemo sa puno većim iskustvom nego godinu ranije i sa širim rosterom igrača. Znamo kakve nas utakmice čekaju i koliko moramo biti spremni za ligu prvaka. Velika nam je prednost što nam je ovo već drugo veliko europsko natjecanje, a reprezentativcima i treće veliko natjecanje, pa je ipak ponešto i iskustva u nama – kaže Josip Tomić, jedan od dvojice voditelja momčadi.

– Sigurni smo da ove godine idemo jako ponizno na turnir, ali idemo se “potući” sa ostatkom Europskih klubova i predstaviti grad Veliku Goricu u najboljem svijetlu. Čast će nam biti grb i zastavu Velike Gorice prezentirati u Varšavi, a ovom prilikom moramo zahvaliti i Gradu i gradonačelniku na nesebičnoj – dodao je Antun Raković, drugi od dvojice voditelja momčadi.

BT Servis u Varšavi će se predstaviti i s trojicom hrvatskih reprezentativaca u mininogometu, jer Ivan Kaurin, Josip Raković i Gabrijel Sente nastupali su za našu reprezentaciju na Europskom mininogometnom prvenstvu u Sarajevu, na kojem je Josip Tomić bio v.d. izbornika…

Za svakoga tko poželi bolje upoznati sport rođen 2010. godine, na inicijativu Rumunja Razvana Burleanua, tu su izravni prijenosi svih utakmica na stranicama EMF-a (European Minifutball Federation).

Mininogomet se igra na umjetnoj travi dimenzija minimalno 44 puta 24 metra, maksimalno 50 puta 30 metara, s golovima dimenzija 4 puta 2 metra, s loptom veličine 5, sa 6 igrača u polju (5+1). Pravila su bliža velikom nogometu nego futsalu, nema akumuliranih prekršaja ni isključenja na dvije minute, aut se izvodi rukom, vratar nema ograničenja u igri… Utakmice traju dva puta po 25 minuta…

Za BT servis nastupaju:
1 Gabrijel Sente (G)
4 Filip Brzović
5 Josip Hrženjak
7 Pavao Galović
8 Kristijan Sečić
10 Ivan Kaurin
11 Petar Grižić
13 Josip Raković
14 Matija Ivančić
66 Filip Dejanović
89 Josip Božić
90 Ivan Kos
99 Florijan Raković
Voditelji momčadi: Josip Tomić i Antun Raković

 

Ova objava Kaurin, Sente, Raković i društvo u Ligi prvaka: ‘Potući ćemo se s ostatkom Europe!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.