Prijava

Vaša prijava

Gorica na Maksimiru: ‘Ovo je najjači Dinamo u zadnjih par godina, ali vidimo svoju šansu’

[]

Tri dana nakon rušenja Qarabaga u Maksimiru, a četiri dana prije nego što će se odigrati drugi čin zadnje runde kvalifikacija za Ligu prvaka u Azerbajdžanu, Dinamo će na noge – Gorici. Idila vlada u Maksimiru nakon impresivnih četiri od četiri na početku sezone, ali nije loše ni u Gorici. Remi s Osijekom doprinio je rastu optimizma, pa čak i u trenucima kad slijedi vjerojatno najteža utakmica koju HNL može ponuditi.

– Čeka nas najzahtjevnija, ali možda s druge strane i najlakša utakmica – kaže trener Gorice Rajko Vidović uoči još jednog okršaja s kumom Jakirom.

– Idemo u Maksimir odigrati pravu, mušku utakmicu. Igramo s Dinamom, koji je već u prva tri kola pokazao da je najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, a ja bih rekao i da je ovo najjači Dinamo u posljednjih nekoliko godina. Čeka nas izuzetno teška i zahtjevna utakmica, ali rekao sam i svojim igračima: idemo uživati, odigrati što je bolje moguću utakmicu! Pokazali smo protiv Osijeka da možemo parirati našim najjačim klubovima, bitno je da damo sve od sebe pa ćemo na kraju vidjeti što će im to donijeti – govori Vidović.

S Dinamovim trenerom svakodnevno je u kontaktu, ali nema dvojbe da mu je Jakir prešutio planove za prvih 11.

– Igrali su Europu, igrat će i uzvrat četiri dana nakon naše utakmice, sigurno će trener Jakirović rotirati dio igrača, ali opet ću ponoviti da je ovo možda i najjači Dinamo posljednjih godina. Pa tamo su na klupi Ademi, Rog, ponekad Pjaca, ponekad i Petković… Što više reći o njima? Izuzetno su kvalitetni, bit će teško koga god trener pošalje na teren, ali ono što tražim od svojih igrača je da imaju pravi pristup, da daju sve od sebe i da uživaju u utakmici – kazao je trener Vidović.

Kažu da je ovakve utakmice najlakše pripremati, odnosno da se one “pripremaju same od sebe”…

– Ma kakva najlakša, nemojmo se zavaravati, ovo je najteža utakmica. Igramo s najboljom momčadi u državi, Dinamo je to pokazao odmah na početku sezone. Vjerujem u svoje dečke, vjerujem da ćemo dati sve od sebe, pružiti maksimalan otpor, biti disciplinirani i koncentrirani, kao u većem dijelu utakmice protiv Osijeka – ističe Vidović.

Problema s ozljedama nema, svi su zdravi, svi su u treningu, svi su u konkurenciji za utakmicu. A onih 11 plus pet koje odabere trener Vidović, morat će biti nogometna verzija ratnika…

– Kad igraš protiv kvalitetnijeg protivnika, koji ima strašnu individualnu kvalitetu, to možeš nadomjestiti jedino trkom, većom agresivnošću i čvrstinom u duelu. Sigurno ćemo mi imati neke svoje šanse, kao što su imali i Istra i Šibenik, a koliko ćemo biti koncentrirani u završnici… Moramo biti svjesni da su puno kvalitetniji, ali sigurno nećemo odustati unaprijed, nećemo se predati. Vidimo svoju šansu, analizirali smo njihove utakmicu, ali koliko ćemo biti uspješni u svemu tome, vidjet ćemo u subotu navečer – zaključio je Vidović.

Prema svemu sudeći, Gorica će i u Maksimiru, baš kao protiv Osijeka, zaigrati s petoricom u zadnjoj liniji, a ne bi bilo nikako iznenađenje ni da starta istih 11 igrača kao u prošlom kolu: Radošević – Mikanović, Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec – Pršir, Čaić, Kapulica – Ndockyt – Kolar.

Što se Dinama tiče, lako je moguće da od početka krenu Bernauer, Rog, Ademi, Kačavenda, Cordoba… Moglo bi to, prema nekim projekcijama, izgledati ovako nekako: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Mmaee, Ogiwara – Ademi, Rog – Cordoba, Kačavenda, Hoxha – Kulenović.

Ova objava Gorica na Maksimiru: ‘Ovo je najjači Dinamo u zadnjih par godina, ali vidimo svoju šansu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.