Prijava

Vaša prijava

Vani je novi Reporter! Ljubav i kladivo, dječak i vlakovi, stanje mira i crna statistika

[]

Posljednjeg četvrtka u kolovozu došlo je vrijeme za izlazak novog, 440. broja Reportera, ako ne vašeg najdražeg, onda sigurno jednog od najdražih lokalnih mjesečnika. U posljednjem ljetnom broju donosimo ponešto za svakoga, pogotovo za one koji su možda “zaglibili” na moru pa pojma nemaju što se događa u našem gradu…

A događalo se puno toga, pričalo se cijeli priča, i lijepih i ružnih, i sretnih i tužnih.

Tijekom ljeta se asfaltiralo na sve strane, to je to doba godine, a nastavit će se u sličnom ritmu i u prvim jesenskim mjesecima. Odrađene su i sve pripreme za početak nove vrtićke godine, koja kreće od ponedjeljka, ali i za start nove školske godine, koja će početi onaj ponedjeljak iza. Dobili smo i novu vrijednu i važnu bistu u našem gradu, obilježili smo dva praznika, a nakon Velike Gospe smo se i oprostili od dugovječnog vukovinskog župnika Đure Saboleka. Nakon 37 godina velečasni Đuro otišao je u stanje mira, a nama je ispričao kako provodi prve umirovljeničke dane u domu na Kaptolu.

Bili smo i na velikom međunarodnom natjecanju Formula Student Alpe Adria, divili smo se i ovog kolovoza našim vatrogascima, ali i tugovali zbog nove, ove godine već druge smrti na velikogoričkim cestama. Statistika koju je ponudila naša policijska postaja nije dobra, u tom smislu 2024. je puno lošija od prethodne godine…

Uoči odlaska u Pariz, na svoje treće Paraolimpijske igre, naš Velimir Šandor ispričao nam je kako je bilo na svadbi krajem lipnja, kad je jedna Ana postala Šandor, kako se upoznao sam svojom suprugom, ali i kako se pripremao za Pariz.

Doznali smo i kako se rodila ideja za sve popularniju majicu “Turopolka”, a pokušali smo doznati nešto više i o renovaciji platoa ispred Srednjoškolskog centra, prostora kojem će možda dati i naziv, najozbiljnija opcija navodno je Školski trg… Iz te je zgrade nedavno posljednji put izašla i Ivana Stepinac, jedna od najuspješnijih maturantica goričke Gimnazije, koja nam je pojasnila koliko je teško istovremeno s najvišim ocjenama završavati “običnu” i glazbenu srednju školu te što planira dalje.

Nakon savjeta iz naših ljekarni, na sportskim stranicama donosimo nevjerojatnu priču Kristijana Validžića, novog igrača KK Gorice, dečka koji je odrastao u problematičnoj obitelji, zatim i u domu, a njegov slučaj te su 2007. pratili i nacionalni mediji. Ispričao nam je kako ga je košarka spasila, što radi danas, što planira…

Još jednom smo prevrtili i film čudesne reprezentativne karijere Marcela Brozovića, a pričali smo i s Krunom Simonom, košarkaškim majstorom koji ulazi u zadnju sezonu velike karijere, ovjenčane s dvije Eurolige.

I to, naravno, nije sve. Za više informacija potražite svoj primjerak ili kliknite OVDJE

Ova objava Vani je novi Reporter! Ljubav i kladivo, dječak i vlakovi, stanje mira i crna statistika se prvi puta pojavila na cityportal.hr.