Prijava

Vaša prijava

‘Pobjeda nam treba što prije! Najbolje bi bilo već u petak protiv Šibenika…’

[]

Petnaestak mjeseci nakon što je Gorica odnijela pobjedu u onoj dramatičnoj i traumatičnoj utrci za deveto, spasonosno mjesto u HNL-u, i time poslala Šibenik u drugu ligu, evo Šibenčana opet! Ekspresno su se vratili u najviši rang hrvatskog nogometa, pojačali se dojučerašnjim sportskim direktorom Gorice Marijem Brkljačom, pa izgradili momčad koja je već sad ušla u povijest domaćeg nogometa. Nikad, naime, niti jedan novi klub u ligi nije skupio devet bodova u prva četiri kola, a Šibenik je učinio upravo to.

– Jesu li me iznenadili? I da i ne, ali poznavajući tu sredinu, kao i trenera Carevića, jer njega i njegov rad iznimno poštujem, čak i nije toliko iznenađenje. Šibenik ima momčad iz prošle sezone, s puno igrača koji su bili u drugoj ligi, doveli su neke iskusne prvoligaške igrače, ali i ovi koji su tu od prošle sezone nisu baš drugoligaška vrijednost, svi oni imaju ozbiljno iskustvo s visoke razine. Radi se o jako čvrstoj i organiziranoj momčadi, s dobrom tranzicijom preko Božića i Majića, sa Santinijem koji može zadržati loptu… Sve pohvale treneru Careviću. Izuzetno ih respektiramo, ali se ne plašimo, napravit ćemo sve da dođemo do pobjede – kazao je trener Gorice Rajko Vidović u iščekivanju utakmice kojom će u petak od 20 sati biti otvoreno peto kolo.

Šibenik dolazi u Veliku Goricu s punom vrećom bodova, ali i gomilom samopouzdanja, dok Goričani na kontu imaju dva boda, ali i dvije utakmice iza sebe u kojima se događaju pomaci prema naprijed. Bilo je tako i u maksimirskom porazu od Dinama u prošlom kolu.

– Odradili smo korektnu utakmicu. Nisam zadovoljan rezultatom, ali mislim da smo bili hrabri, da smo imali svoje šanse, koje nismo realizirali, a golove smo primali uslijed dekoncentracije naših igrača. Rekao bih da smo Dinamu poklonili golove, ali generalno sam zadovoljan kako smo izgledali u ove posljednje dvije utakmice. Na dobrom smo putu, fali nam pobjeda, trebaju nam tri boda i sve ćemo učiniti da dođemo do toga već u petak protiv Šibenika – kaže Vidović.

Dan nakon Dinama, s obzirom na događanja u prijateljskom porazu od Kurilovca (0-3), razloga za zadovoljstvo nije bilo.

– Volim uvijek imati utakmicu za igrače koji su manje igrali ili nisu igrali uopće. Kroz te utakmice lakše se nametnuti, u prve tri takve utakmice to je izgledalo dobro, a protiv Kurilovca smo reagirali jako loše. Normalno da sam bio ljutit, kad s prvoligaškim igračima izgubiš od momčadi koja igra četvrti rang natjecanja, moraš biti ljutit. Igrači si to ne smiju dozvoliti zbog sebe, zbog mene, zbog kluba. Time pokazuju jesu li kadar za prvih 11. I pokazalo je da će se još morati strpjeti da bi dobili priliku. To je i znak da smo odabrali najbolje, a ovi ostali moraju puno raditi. To su mladi igrači, skloni oscilacijama, ali moraju jako puno raditi i koristiti svaku moguću priliku koja se ukaže – istaknuo je Vidović.

Nakon svega, dvojbe nema: pobjeda je neophodna. Što prije, to bolje. Najbolje već u petak.

– Jako je važna utakmica, s obzirom da imamo dva boda iz četiri kola. U prve dvije utakmice nismo izgledali dobro, nisam bio zadovoljan, a nakon toga smo promijenili sustav, protiv Osijeka izgledali dosta dobro, a i utakmica protiv Dinama pokazuje da idemo prema naprijed. U takvom raspoloženju čekamo Šibenik, momci rade jako dobro, pozitivni su, nasmijani, i svi jedva čekamo utakmicu. Neće biti lako, imamo posla s ozbiljnim protivnikom, ali s obzirom na viđeno u zadnje dvije utakmice imamo razloga vjerovati u sebe – zaključio je Vidović.

Ova objava ‘Pobjeda nam treba što prije! Najbolje bi bilo već u petak protiv Šibenika…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.