Prijava

Vaša prijava

Šandor: Nema govora o podbačaju, ali nisam bio pravi, mučila me i viroza…

[]

Ne pada mi napamet reći da idem u Pariz po zlato, svaka medalja bila bi fenomenalna, ali i za to će se morati poklopiti puno toga, jer tu je šest-sedam jako dobrih bacača…, svjestan je bio Velimir Šandor uoči nastupa na svojim trećim Paraolimpijskim igrama.

Nažalost, nije se poklopilo. Našem Velimiru najbolji hitac od 18.03 metara nije bio dovoljan da dođe do medalje. Ovoga puta ostao je prvi do postolja, na četvrtome mjestu, ali s razlogom zadovoljan i ponosan.

– Da mi je netko ponudio četvrto mjesto prije natjecanja prihvatio bih ga objeručke. Nisam na svojoj razini, nisam dao najbolje od sebe, a imao sam i virozu… – rekao je Velimir nakon pariške avanture koju ni na trenutak neće nazvati podbačajem.

Da, došao je u Pariz kao dvostruki osvajač olimpijske medalje, bronce iz Rija i srebra iz Tokija, ali konkurencija je bila zaista sjajna.

– Ako netko misli da sam podbacio, onda je podbacilo i šest njih koji su iza mene. U jednoj godini sam bio drugi na svjetskom prvenstvu i četvrti na paraolimpijskim igrama, što zaslužuje poštovanje – logično rezonira Šandor.

Zlato je u kategoriji F52 bacanja kladiva osvojio Talijan Rigivan Ganeshamoorthy koji je postavio novi svjetski rekord, kladivo je bacio čak 27.06 metara! Popravio je svjetski rekord za cijela četiri metra, bacio čak devet metara dalje od našeg Velimira…

Vrtjet će se pariški film po mislima našeg sportskog heroja još neko vrijeme, analizirat će sam sa sobom svaki trenutak, ali sad je najvažnije da se – dobro odmori! Krajem lipnja imao je svadbu, zatim je odradio zahtjevne pripreme, a sad će malo predahnuti.

Pa krenuti dalje, u nove pobjede.

Ova objava Šandor: Nema govora o podbačaju, ali nisam bio pravi, mučila me i viroza… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.