Prijava

Vaša prijava

Niželigaški vikend: Kurilovec krenuo pobjedom, Polet blista, Gradići na mukama…

[]

Krenula je u vikendu iza nas konačno i “sporna” 3. NL Centar, liga u kojoj su silno željeli biti iz zaprešićkog Inkera, u kojoj više nema našeg Lukavca, ali zato ima našeg Kurilovca, koji je vrhunski krenuo u sezonu. Prvo kolo donijelo je gostovanje kod Bistre, na terenu koji je najuži od svih u ligi, pa je i svaki odlazak tamo posebna, drukčija, često vrlo zahtjevan izazov.

– Je, ovo je definitivno gostovanje s kojeg je jako teško odnijeti bodove, baš zbog tog terena to je malo specifičan nogomet, zato moramo biti jako zadovoljni s ova tri boda. Dobro smo se snašli u tim uvjetima, poveli smo sredinom prvog dijela i nakon toga onemogućili Bistru da nam stvori opasniju šansu, osim iz prekida. Pokazali smo puno trke i želje, kao i uvijek u prvim kolima, bilo je tu i nervoze, a na kraju smo, vjerujem, zasluženo pobijedili – kaže trener Senad Harambašić, s razlogom sretan i zadovoljan prvim korakom u sezonu.

Potez odluke potpisao je dvojac Sedlaček – Novak, a dogodio se u 28. minuti. Luka Sedlaček lijepo se otvorio na desno krilo, primio loptu, ugledao Antonija Novaka kako ulazi iz drugoga plana, “podvalio” mu loptu, a ovaj je pucao malo zdesna i naciljao bliži kut za važna tri boda. S takvim otvaranjem puno će lakše biti čekati i prvu domaću utakmicu, koja je na rasporedu u subotu od 17.15 sati, kad na Udarnik dolazi Gaj Mače.

Mraclin prvi vrhu, Gradići primili već deset komada!

U jednom rangu niže, u 4. NL Centar, dva naša predstavnika žive u potpuno različitim trenucima, budući da je Mraclin u vrhu, a Gradići su ekspresno zabetonirani za dno. Nakon pobjede koja je odjeknula u prvom kolu, jer 3-0 protiv Inkera definitivno spada u tu kategoriju, Mraclinci su gostovali u obližnjem Lekeniku i osvojili jedan bod. Ili, ako je točnije, izgubili dva. Završilo je 1-1, Mraclin nije uspio sačuvati vodstvo za koje je zabio Toni Borovac u 31. minuti, Lekenik je izjednačio početkom nastavka i rezultat se više nije mijenjao.

Mraclin tako nakon dva kola drži treće mjesto sa četiri boda, što je za četiri više od onoga što su skupili Gradići, naš drugi predstavnik u ovom rangu. Štoviše, Gradići su rezultatski katastrofalno ušli u sezonu, jer nisu to bila samo dva poraza, nego dva jako teška poraza. U prvom kolu Stupnik je sa čistih 5-0 protutnjao selom uz prugu, da bi ovog vikenda Gradići opet dobili pet komada. Favorizirani Vrbovec slavio je s visokih 5-1, pri čemu je zasad jedini gol Gradića ove sezone zabio Stjepan Pralas, pogodivši u tom trenutku za 2-1.

U Gradićima se mogu djelomično tješiti činjenicom da su u prva dva kola išli na jedine dvije momčadi koje imaju šest bodova nakon 180 minuta, što će reći da su protivnici očito bili dio gornjeg doma, a dobro u lošem je i to što su u Gradićima već naviknuti na loša otvaranje sezone. I ovoga su puta pripreme odrađene onako kako su mogle biti odrađene, uz puno izostanaka, a to se jasno vidi na otvaranju sezone.

Pomoći će, vjeruju u klubu, dolazak novog pojačanja. Slavko Pavliš je 28-godišnji stoper, prošle sezone igrao je za ŠNK Razvitak iz Čičkovine, mjestašca u Međimurju, a ne tako davno igrao je i drugoligaški nogomet u dresu Kustošije. Igrač takvog profila morao bi pomoći momčadi koja je primila čak deset golova u prva dva kola…

Polet juri na Šestakov pogon, pet minuta Kučana i Lukavčana 

Najviša razina županijskog nogometa, od ove sezone pod nazivom Premier liga Zagrebačke županije, došla je do trećega kola, a pogled na tablicu kaže kako su stopostotne zasad tri momčadi – samoborske Kobre, vrbovečka Dubrava i Sava iz Drenja. A njima uz bok, sa sedam bodova iz prva tri kola, našao se Polet iz Buševca, zasad najuspješniji naš predstavnik u ovom rangu.

Na Zvrnik je doputovao Vatrogasac iz Zdenaca Brdovečkih, predvođen jednim poznatim likom, dugogodišnjim uspješnim trenerom Lukavca Slavenom Batovanjom. Gosti su i poveli u 20. minuti preko Kulaša, ali već dvije minute poslije Polet se vratio preko Brune Šestaka. Isti igrač potpisao je i potpuni preokret u završnici prvog poluvremena, a tih 2-1 ostalo je na snazi i do posljednjeg sučeva zvižduka.

Šestak je tako nastavio svoj sjajan niz, jer strijelac je bio i u prvome kolu, domaćem remiju 2-2 sa Slogom iz Križa, postigavši prvi gol Poleta u sezoni, a posebno važan bio je gol u 93. minuti utakmice u Bestovju u drugome kolu, gol kojim je Polet došao do važne pobjede, na koju je naslonio i trijumf protiv Vatrogasca. Sa sedam bodova u džepu tako će Buševčani na gostovanje kod Kloštra u Kloštar Ivanić sljedećeg vikenda.

Sedam bodova ima i Zrinski iz Farkaševca, koji je ovog vikenda pokvario savršeni start Jelačića. U Vukovini, na svom igralištu, Jelačić je tražio i treću uzastopnu pobjedu, nakon što su u prva dva kola padali lokalni rivali Turopoljac i Klas, no već u sedmoj minuti jedini gol na utakmici zabio je napadač gostiju Kruno Cvetković. I Jelačić je ostao na sedmome mjestu, sa šest bodova.

Po četiri boda u tri kola skupili su Meštrica, u ovom kolu doma poražena od Sutle-Laduč 2-1, te Lomnica, koja je do prve pobjede u sezoni došla protiv Mladosti iz Kraja Donjeg, prema svemu sudeći glavom kandidatu za ispadanje iz lige. Završilo je 3-1 za Lomničane, dvaput je pogađao Josip Grdenić, jedanput Arbanas.

Na tri boda zasad je mičevečki Klas, koji je startao sjajnom pobjedom 4-2 u Zdencima, a zatim doživio minimalne poraze od Jelačića i ovog vikenda Kloštra, što ga je dovelo na trenutačnu 11. poziciju. Još niže su dva naša preostala predstavnika, Turopoljac i Lukavec, koji su na jednome bodu. Osvojili su ga u međusobnom okršaju u Kuču, pri čemu se sve važno dogodilo u razmaku od pet minuta. Lukavčani su poveli preko Mihalinčića u 24. minuti, a u 29. je iz kaznenog udarca na konačnih 1-1 izjednačio Horvat. Turopoljac je u prva dva kola inkasirao devet golova u dva poraza, jednako kao i Lukavec na svom novom početku…

Polet će u sljedećem kolu, dakle, gostovati kod Kloštra, Lomnica ide Slogi u Križ, a Turopoljac će na gostovanje kod Sutle-Laduč. Klas će u Mičevcu dočekati farkaševački Zrinski, a lokalni derbi igrat će se na Lukavellu, gdje će Lukavec dočekati Jelačić.

Posavec zabio petardu, Vatrogasac primio petardu

Prvog vikenda u rujnu krenulo je natjecanje i u sedmom rangu, odnosno u 1. ŽNL. Sjajno je krenuo Posavec, koji je na svom igralištu s 5-1 isprašio Pribić, a Turopolje je s uvjerljivih 3-0 slavilo u gostima kod Jamnice. U lokalnom derbiju Buna je s 2-0 bila bolja od Dinamo Hidrela u Novom Čiču, a Mladost je u Obrezini odigrala 2-2 s Pušćom. Daleko najlošije otvaranje sezone imao je Vatrogasac iz Kobilića, koji je u gostima kod Banova pao s ružnih 5-0.

Posavec u drugom kolu, u “-vec derbiju” dočekuje Rakovec, Turopolje će na Leštant prvi put protiv Lonje, Vatrogasac će u Kobiliću dočekati Dinamo iz Jakovlja, a Dinamo Hidrel će prve bodove tražiti kod Tučenika. Jedini turopoljski derbi vikenda u ovom rangu bit će sudar Bune i Mladosti iz Obrezine na bregima.

Ova objava Niželigaški vikend: Kurilovec krenuo pobjedom, Polet blista, Gradići na mukama… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.