Prijava

Vaša prijava

Miljenko Vučić iz Uspona bacio kuglu do šestog mjesta u Parizu

[]

Na svojim trećim Paraolimpijskim igrama, nakon šestog mjesta u Riju 2016. i sjajnog četvrtog u Tokiju 2021., član velikogoričkog Paraatletskog kluba Uspon Miljenko Vučić sanjao je novi iskorak. U Pariz je stigao potpuno spreman, ali i svjestan da je konkurencija prilično jaka i da će za novi korak naprijed, a to bi nakon četvrtog mjesta prije tri godine značilo medalju, biti potrebno bacati kuglu na svome maksimumu.

Nažalost, Miljenko u tome nije uspio, njegov najbolji hitac pao je na 12,33 metara, što je za više od pola metra slabije od njegova najboljeg ovogodišnjeg rezultata. Bilo je to dovoljno za šesto mjesto

– Atmosfera je bila predivna, nakon 14 godina provedenih u ovom sportu prvi put je bilo ovako lijepo. Odnosno, sve je bilo lijepo, osim rezultata. Ne može svaki put biti po očekivanjima. Rezultatski sam podbacio, ali osjećao sam se kao sportaš. Kao kad gledaš na televiziji kako olimpijci nastupaju… Ovo je prvi put da je i kod sporta osoba s invaliditetom stadion lijepo popunjen – oduševljen je pariškim doživljajem Miljenko.

Točno dva i pol metra dalje od njegove, odletjela je ovoga puta kugla Iranca Amirhosseina Darbeida, kojem je tih 14,78 donijelo zlatnu medalju u kategoriji slijepih i slabovidnih bacača kugle. Srebro je na velebnom Stade de Francu osvojio također Iranac, zlatni iz Tokija Mahdi Olad, a broncu je uzeo Španjolac Alvaro del Amo Can, koji je bacio metar i pet centimetara dalje od Miljenka (13,38 m).

Najveći Vučićev uspjeh u karijeri tako ostaje europsko zlato iz 2021. godine, a u kolekciji ima i srebro s EP-a 2016. i broncu s kontinentalnog prvenstva 2018. Miljenku su 42 godine, vjerujemo kako nije rekao svoju posljednju riječ u paraatletici, kako ga čekaju novi uspjesi i nove medalje. Član našeg paraatletskog kluba, inače, dolazi iz Ogulina.

Ova objava Miljenko Vučić iz Uspona bacio kuglu do šestog mjesta u Parizu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.