Prijava

Vaša prijava

Pojačanja sa zvukom sirene: Albanac i Portugalac novi igrači Gorice!

[]

Ono što se najavljivalo tijekom jučerašnjeg dana, posljednjeg dana prijelaznog roka, i definitivno se dogodilo u večernjim satima četvrtka. HNK Gorica na svojim je stranicama potvrdila kako su novi igrači našega kluba veznjak Fulhama Adrion Pajaziti, mladi reprezentativac Albanije koji je došao na posudbu, kao i krilni igrač Mesaque Dju, koji je došao kao slobodan igrač i potpisao dvogodišnji ugovor.

Ostvaren je tako dio želja trenera Rajka Vidovića, koji ni nakon prve pobjede u sezoni nije dvojio da “Gorici trebaju tri-četiri ozbiljna pojačanja”. Dobio je dvojicu novih igrača, barem zasad, a hoće li oni biti i pojačanja, tek ćemo doznati. Sudeći prema nogometnim životopisima mladića koji su stigli sa zvukom sirene za kraj prijelaznog roka, trebali bi to biti…

Adrion Pajaziti je 21-godišnjak rođen u Londonu, u albanskoj obitelji, a dostupni podaci kažu da je s 12 godina došao u redove Fulhama, čiji je i dalje igrač. Prošao je praktički cijeli omladinski pogon, zatim i mladu momčad, za koju je upisao 68 nastupa u natjecanju U-21 momčadi engleskih premierligaša, a šest mjeseci svoje mlade karijere proveo je i u norveškom Haugesundu. Tražeći novi prostor za njegov iskorak, u Fulhamu su navodno radije birali posudbu u neki od engleskih klubova, ali Pajaziti je na kraju završio u – Velikoj Gorici.

Puno bliže domovini svojih roditelja, zemlji za koju je odlučio nastupati, ali i na pozornici koja bi mu trebala biti po mjeri. Ponajbolji igrač albanske U-21 selekcije, za koju je upisao 12 nastupa i šest golova, dolazi kao ozbiljan kandidat za brzo uskakanje u početnih 11, budući da sve govori kako se radi o vrlo ozbiljnom igraču. Idealna mu je pozicija “osmice”, najbolje se osjećao u ulozi takvozvanog “box-to-box” igrača, ali može pokriti i poziciju zadnjeg veznog, kao i onu u ofenzivnom dijelu sredine terena.

U Turopolje će stići u ponedjeljak, nakon što odradi akciju mlade albanske reprezentacije, a u konkurenciji za momčad trebao bi biti već od utakmice kupa protiv đakovačke Croatije u srijedu, zatim i za dolazak Rijeke idućeg vikenda.

Isto vrijedi i za drugo pojačanje, koje također dolazi s nekim vrlo zvučnim klubovima u svom CV-ju. Mesaque Geremias Dju je 25-godišnjak iz Gvineje Bisau, rođen u Bissauu, glavnom gradu ove afričke države. Vrlo rano preselio se u Portugal, pa je svoju nogometnu priču započeo s deset godina, da bi već s 11 završio u akademiji slavne Benfice.

Zadržao se u redovima lisabonskog velikana sve do siječnja 2019. i odlaska u West Ham, gdje je igrao za U-21 momčad, a u Londonu je ostao sljedeće tri godine, sve do odlaska u grčki OFI s Krete, gdje ga je trenirao i Valdas Dambrauskas, bivši trener Gorice. Posljednja postaja bio mu je portugalski prvoligaš Mafra, a treći klub izvan Portugala u karijeri bit će mu Gorica.

S Pajazitijem i Djuom, lako je moguće, neće i završiti proces pojačavanja momčadi, jer ovih bi dana mogao potpisati i 25-godišnji Nijemac albanskog porijekla Meritan Shabani. Riječ je o igraču koji je prošao kompletnu školu minhenskog Bayerna, nakon čega je postao član engleskog Wolverhamptona, i to u milijunskom transferu, a nakon toga nosio je dres i nizozemskog Venla i švicarskog Grasshopersa. Imao je i značajnih problema s ozljedama, dvije operacije usporile su mu karijeru, a povratak u tračnice tražit će kroz Goricu.

Nije nemoguće da u narednim danima dođe i novi napadač, pri čemu to može biti isključivo igrač sa slobodnim papirima. Realizira li se Shabani, bit će to treći, a taj napadač i četvrti od ona “tri-četiri ozbiljna pojačanja”… I bit će to, nadamo se duboko, bolja i jača Gorica!

Ova objava Pojačanja sa zvukom sirene: Albanac i Portugalac novi igrači Gorice! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.