Prijava

Vaša prijava

Ispravak netočnog navoda: Debijađi nakon par dana HAŠK-a otišao u Jarun!

[]

U subotu je sjedio na klupi u teškom domaćem porazu zagrebačkog HAŠK-a od Ponikvi, koji dan poslije javili smo da je Jan Paolo Debijađi (24) pronašao klub i da će stajati između vratnica kluba iz domovine Željka Malnara, kultne Peščenice, a već dan poslije stigao je ispravak netočnog navoda.

– Slobodno prepravite ovo “HAŠK” u “Jarun” – sa smiješkom je dojavio Jan Paolo, golman koji je 17 godina bio član HNK Gorice, koji je upisao i jedan nastup u HNL-u, u gostujućem porazu od Istre (1-2), pa prvog dana srpnja okončao taj dio svoje nogometne priče.

Od tad je bio na tržištu, samostalno radio, čekao priliku i na kraju – morao odlučiti. U zadnjim danima kolovoza prihvatio je poziv iz HAŠK-a, kluba koji je ponudio utočište, pa je Jan Paolo otišao tamo gdje zapravo ni po čemu ne pripada. U četvrtu ligu. Nakon što je prošao nekoliko posudbi, pa u posljednjem razdoblju bio prikovan za klupu Gorice, važno je bilo samo braniti, ali istovremeno i biti spreman na sve scenarije.

– Ljudi iz HAŠK-a bili su iznimno korektni i hvala im na tome, jer odmah smo se dogovorili da ćemo se rastati u slučaju da dođe ponuda iz višeg ranga – kaže Debijađi.

Već nekoliko dana poslije ona je i došla, javili su se iz drugoligaša Jaruna i Debijađi je napustio HAŠK i prije nego što je za njega debitirao. Odlazi u klub kojeg već tri godine uspješno vodi Jerko Leko, klub koji se ustabilio u gornjoj polovici drugoligaške tablice, u sredinu koja djeluje kao idealna za njega u ovom trenutku. Uostalom, na utakmice će morati potegnuti samo do Sigeta, do stadiona na kojem se već udomaćio kroz posudbu u Hrvatskom dragovoljcu.

– Svjestan sam da je ovo lijepa prilika i na meni je da se izborim za svoju poziciju. Dobit ću šansu dokazati da zaslužujem biti ovdje, spreman sam raditi i veselim se svemu što nas čeka – govori Debijađi, koji će u Jarunu imati i zanimljivu konkurenciju.

Prvi golman Jaruna u prva tri kola, naime, bio je 23-godišnji Nikola Tony Curcija, kanadski Hrvat rođen u Mississuagi u državi Ontario. Sa 16 je došao u Europu, razvijao se kroz francuske klubove Le Havre i Reims, pa preko slovenskih Kopera i Fužinara došao ovog ljeta u Jarun.

Leđa mu je čuvao 20-godišnji Josip Barjašić, također dijete emigracije, rođen u njemačkom gradu Singenu, koji je stigao na polusezone u Dugom Selu, u trećem rangu. U prve dvije utakmice sezone on je bio u statusu rezervnoga golmana, ali u trećoj nije, jer u Vinkovcima je Jarun bio bez golmana na klupi?!

Prilika je tu, Jan kvalitetu ima, preostaje jedino poželjeti mu da bude i malo sreće…

Ova objava Ispravak netočnog navoda: Debijađi nakon par dana HAŠK-a otišao u Jarun! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.