Prijava

Vaša prijava

Predstavio se Shabani, odmorio se Dju, seniori Gorice pobijedili juniore

[]

Utakmicom protiv juniorske momčad na pomoćnom igralištu, u petak u prijepodnevnom terminu, nogometaši Gorice zatvorili su jedan mini-ciklus u prvenstvenoj stanci koja je donijela cijeli niz novosti. Priliku su dobili gotovo svi igrači, sasvim dovoljno da osjete ritam utakmice, i to u sudaru s mlađahnim, ali očekivano vrlo motiviranim protivnikom.

Juniori Gorice, predvođeni trenerom Ivanom Parlovom, startali su u sastavu Cundeković – Prgomet, Josić, Raguž – Barišić, Dukić, Kučiš, Kordej – Štefanac, Stojanov – Dulčić, a trener prve momčadi Rajko Vidović u prvom im je poluvremenu suprotstavio Banića na golu, Đekića, Gurlicu, Matkovića i Sagnu u zadnjoj te Šlogara, Falla i Gashija u prednjoj liniji. Sredinu terena držali su Pavlović, Skrbin i 25-godišnji Meritan Shabani, njemački veznjak albanskog porijekla, koji je došao na probu.

Nije ovo bila prilika u kojoj se mogu donositi konkretnije procjene, bolje će ga trener Vidović upoznati kroz treninge sljedećih dana, a dojam kaže da je Shabani odigrao korektne minute u sredini terena.

Nismo ovom prilikom na djelu vidjeli posljednja pojačanja, Mesaquea Djua i Adriona Pajazitija, jer prvi je tek kasno sinoć stigao u Veliku Goricu, pa je važnije bilo dobro se naspavati i odmoriti, dok će se Pajaziti priključiti u ponedjeljak, budući da će u petak poslijepodne igrati za U-21 reprezentaciju Albanije.

Vidjeli smo u ovih 90 minuta puno toga zanimljivoga, živahnu utakmicu s tri gola, pri čemu su sva tri pala u prvom poluvremenu. Seniori su poveli u 15. minuti preko Jakova Gurlice, a osam minuta poslije izjednačio je Romeo Štefanac, mladić koji je u juniorsku momčad stigao ovog ljeta iz Karlovca. Novu prednost seniorima donio je Damjan Pavlović odmjerenim udarcem u 34. minuti, a pokazalo se da je to i konačan rezultat ove utakmice.

U drugom poluvremenu, naime, okupilo se društvo koje je sa strane seniora uključivalo Žigera, Krizmanića, Maloču, Leša, Mikanovića, Štigleca, Čaića, Kapulicu, Majstorovića i Kolara, što će reći da su ovoga puta izostali Radošević i Pršir, kao i reprezentativci Ndockyt, Sušak i Majić.

U posljednjih pola sata svih 11 igrača promijenio je i trener juniora Parlov, pa je njegova momčad zaigrala u sastavu Došen – Dragaš, Veselić, Perković, Đivoje – Jakšić, Topić – Krmpotić, Rujnić, Pejčev – Sumbuljević. I opet se dao vidjeti i osjetiti velik motiv kod tih klinaca, koji zaslužuju sve čestitke za otpor koji su pružili seniorima.

Slijedit će dva i pol slobodna dana, treninzi u ponedjeljak i utorak u jutarnjim terminima, a u srijedu je na rasporedu u Đakovu, kod tamošnje Croatije, u sklopu 1/16 finala Hrvatskoga Kupa.

Ova objava Predstavio se Shabani, odmorio se Dju, seniori Gorice pobijedili juniore se prvi puta pojavila na cityportal.hr.