Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel u Novom Čiču protiv Turopolja slavio prvu pobjedu u novom prvenstvu

[]

U 3. kolu prvenstva Jedinstvene 1. županijske lige u Novom Čiču Dinamo Hidrel je visokim rezultatom 5-0 svladao susjede iz Turopolja. Rezultat je zaista uvjerljiv ali početak dvoboja nije to nagovijestio. Već u prvoj minuti gostujući Ivan Benke desno je doveden u veliku prigodu da zabije ali netko od domaćih s gol linije izbacio je loptu i nije bilo ništa od slavlja gostujućih navijača na sjevernoj tribini. Gosti ( vidi foto dva) su imali još pokoju zgodu da povedu ali vratar Dinama Ivan Šimić nije im to dozvolio i skinuo ono što su već mnogi vidjeli u mreži.

Foto: Mato Paviša

Dinamovci (vidi uvodnu fotografiju) su poveli u 23. minuti nakon kornera s desna i udarca glavom visokog Nikole Beljana. To je domaćim igračima dalo dodatnu sigurnost i počeli su redati napade i prigode. U 36. minuti suci su zbog zaleđa kojeg bilo nije zaustavili opasan napad Hidrela a minuti kasnije nisu vidjeli očito i pustili da Mario Pavlović zabije za 2-0. Kad je u 44. minuti opet strijelac bio Beljan za 3-0, sve je bilo riješeno što se pobjednika tiče.

Nakon odmora, posao su završili dečki s puno duže klupe za pričuve dinamovaca a probudili su se i navijači igrača u plavim dresovima.

Foto: Mato Paviša

Veliki pljesak dobio je u 55. minuti Juro Varivoda kad je ulazio u igru. Radi se o domaćem momku koji je za Dinamo Hidrel igrao još prije 13 godina u ondašnjoj 4. HNL dok su bili puno ljepši dani kluba iz Novog Čiča, što se ranga i rezultata tiče (vidi foto četiri, Juro Varivoda prvi s desna).

Foto: Mato Paviša – Juro Varivoda prvi s desna

I upravo je Juro dovršio posao za Dinamo Hidrel. Zaigrao je klasičnu špici iako je po vokaciji plemeniti vezni. Stasiti i hrabri Varivoda dva puta je pobjegao gostujućoj obrani i majstorski poentirao za konačnih 5-0. Gosti su zaslužili barem počasni pogodak ali tako nije želio vratar Hidrela Ivan Šimić koji je također imao svoj dan.

Foto: Mato Paviša – Juro Varivoda u plavom dresu

I na kraju, što ti je nepredvidiv nogomet. U prva dva uvodna kola Dinamo Hidrel nije zabio ni pogotka (porazi 0-2 i 0-1) pa zabio pet Turopolju koji je pak u 1. kolu vani dobio Jamnicu 0-3.

DINAMO HIDREL-TUROPOLJE 5-0

NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Gledatelja 150. Sudac: Marin Sudar (Velika Gorica). Pomoćnici: Matej Mrkoci (Mraclin) i Katarina Čulumović (velika Gorica). Delegat: Velibor Miličević (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1-0 Beljan (23), 2-0 Pavlović (37), 3-0 Beljan (44), 4-0 Varivoda (75), 5-0 Varivoda (83).

DINAMO HIDREL: Šimić, Smilović, Dinko Škrtić, Balabanić Džoić, Beljan, Đuksi (od 55. Babić), Pravdić (od 70. Fabrizio Hrkovac), Groznica (od 70. Kvakan), Pavlović (od 55. Varivoda), Leo Hemen (od 47. Čurla), Kadoić (od 55. Slivak). Trener: Mario Paviša

Turopolje: Seki, (od 46. Culović), Kapović, Ceković, Benke (od Rešić), Karlović (od 62. Badallaj), Golubić, Ivanković, Mario Kos, Josić (od 46. Robić), K. Lučić, T. Lučić. Trener: Goran Smolčić

Ova objava Dinamo Hidrel u Novom Čiču protiv Turopolja slavio prvu pobjedu u novom prvenstvu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.