Prijava

Vaša prijava

Start po kurilovečki: ‘Stvarno su jaki, dobri, a na kraju su još dobro i prošli…’

[]

Na prvu zvuči talijanski, ali zapravo je – kurilovečki. Fajterski, frajerski, nogometno sadržajnije nego što zvuči, prvo u gostima pa doma, nogometaši Kurilovca ugrabili su dvije 1-0 pobjede na otvaranju sezone. I pokazali da će ove sezone biti važan faktor u svijetu 3. NL Centar, u najjačoj skupini četvrtog ranga hrvatskog nogometa. Prošlog vikenda Bistra vani, ove subote Gaj Mače doma i evo “udarnika” na šest bodova!

– Za početak, reći ću da sam uvjeren da će Gaj Mače bez problema biti gore, u vrhu tablice. To je baš dobra, jaka, kvalitetna momčad, sa sedam igrača iznad 30 godina, s trojicom između 25 i 30, plus par klinaca koje moraju imati po propisima… Baš odlična momčad – uvodno kaže trener Senad Harambašić u osvrtu na drugu pobjedu na startu prvenstva.

– Oni jako teško gube vani, svega smo toga bili svjesni, i već od početka vidjelo se da će biti jako teško. Stisnuli smo nas u prvih 15 minuta, imali su i jednu prečku u tom otvaranju, ali nakon toga mi smo se oslobodili do kraja poluvremena mogli smo im zabiti tri gola! Triput smo išli sami na golmana… – vraća film Senad.

Jedna od te tri situacije dovela je i do vodstva u 28. minuti. Mladi, tek 17-godišnji Demis Seo Salihović dao je sjajnu dubinsku loptu za Luku Sedlačeka, koji se sjurio prema golu gostiju, pucao, no golman mu je obranio. Na odbijenu loptu natrčao je mladi Salihović i pospremio je u mrežu za vodstvo Kurilovca. Zadržali su to vodstvo Senadovi igrači do poluvremena, velikim dijelom zahvaljujući i izvrsnoj intervenciji Leona Išeka nakon slobodnjaka gostiju na isteku prve polovice utakmice.

U nastavku je Kurilovec promijenio sustav igre, trener Harambašić prilagodio je neke detalja i doveo goste u ozbiljne probleme. Gaj Mače je teško i rijetko dolazio do pravih prilika, a Kurilovčani su ih s druge strane mogli dotući do kraja.

– Mislim da neću pretjerati ako kažem da smo u zadnjih 20-ak minuta mogli zabiti još četiri komada, ako računamo samo stopostotne šanse! Uostalom, i ljudi iz Mača poslije su komentirali da su još i dobro prošli… I naravno da sam nakon svega više nego zadovoljan. Dečki su zaista ostavili srce na terenu i zaslužili su ovo zadovoljstvo koje nam donose dvije pobjede na startu – ističe trener Harambašić i dodaje:

– Nije bilo nimalo lako otvarati prvenstvo u gostima, pogotovo u Bistri, na užem, specifičnom terenu, a onda i u prvoj domaćoj utakmici dočekati protivnika koji je, realno gledajući, kvalitetniji od tebe, ali uspjeli smo. Imamo šest bodova i nitko sretniji od nas.

Tjedan koji je tek krenuo donijet će dvije utakmice, prvo Pribić u županijskom Kupu u srijedu, pa gostovanje kod HAŠK-a na Pešćenici za vikend. A Kurilovec tek zagrijava motore…

Ova objava Start po kurilovečki: ‘Stvarno su jaki, dobri, a na kraju su još dobro i prošli…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.