Prijava

Vaša prijava

Fešta od nogometa: Velika Mlaka vratila se pobjedom pred “pola mjesta”

[]

Kad je riječ o Velikoj Mlaki i Velikom Polju, svi su putevi ove subote vodili prema mjesnom nogometnom igralištu. Prošlo je već više od 19 godina od posljednje utakmice seniorskih nogometaša iz mjesta smještenog na rub metropole, i došao je trenutak da nogometaši Velike Mlake ponovno odigraju jednu službenu utakmicu. Pod imenom NK Velika Mlaka 1947, kako se zove klub osnovan prije dvije godine, dočekali su NK Brcko iz Brckovljana i otvorili novu eru u velikomlačkom nogometu.

Seniori Velike Mlake okupili su se na inicijativu ekipe iz lokalne malonogometne momčadi, koja se ponosi osvajanjem malonogometne lige VG Sjever prošle godine, priključili su im se neki veterani, neki juniori, neki igrači iz drugih sredina… Sve su uglavnom domaći dečki, iz Velike Mlake ili Velikog Polja, pa i ne čudi što se na prvoj utakmici nove sezone 2. ŽNL Istok okupilo negdje oko 250 gledatelja.

– Drago nam je što je došlo toliko ljudi, nema baš puno događaja u mjestu koji privlače toliko mještana, ali s obzirom na veličinu naselja kojima gravitiramo, Mlake i Polja, vjerujem da ćemo u nastavku sezone imati još i više ljudi na utakmicama. Za prvi put bilo je jako lijepo, dečki su mogli uživati u svemu skupa, a to se najbolje vidi na rezultatu – rekao je trener Stjepan Đuračić.

Velika Mlaka 1947, ostat će zapisano, u povijesnoj prvoj utakmici pobijedila je Brcko rezultatom 4-0, a povijesni prvi gol postigao je 35-godišnji Toni Rendulić, koji se s Laništa prije dvije godine preselio u Veliku Mlaku, i cijelo vrijeme tražio gdje bi mogao igrati nogomet. Na kraju prošle sezone igrao je za veterane, a na ljeto se priključio seniorima, pa u prvoj utakmici svoje imao upisao u povijesne knjige.

Prvi gol Rendulić je zabio u devetoj minuti prvog poluvremena, drugi je dodao u osmoj minuti drugog dijela, a nakon toga gosti se više nisu mogli vratiti. Za konačnih 4-0 pogađali su još i Nikola Deglin te Toni Rončević, a priliku je do kraja dobilo svih 18 igrača iz zapisnika:

Vladimir Bedeković, Filip Cundeković, Lovro Lučić, Teo Beg, Leo Đuđić, Nikola Deglin, Leon Beg, Drilon Maloku, Toni Rendulić, Karlo Cerovski, Niko Milanović, Franco Filip Holik, Ivan Vlašić, Natalis Mujkić, Gabriel Ljubej, Perica Perković, Kristian Rončević, Ivan Mikulčić

Prva utakmica je obilježena, a prva pobjeda proslavljena uz bogatu gastronomsku ponudu i druženje koje je potrajalo do dugo u noć. Izvještaji iz Velika Mlake kažu da se okupila kompletna nogometna ekipa iz mjesta, uključujući i bivše igrače, predsjednike, trenere… Bila je to dobra prilika za prisjetiti se dana NK Napretka, ali i kroz nogometne razgovore slagati viziju za budućnost. Iako, o tom potom.

Zasad je najvažnije da se nogomet vratio u Veliku Mlaku u punom smislu tog izraza, a prvi sljedeći korak je gostovanje kod Ostre u sljedećem kolu.

Ova objava Fešta od nogometa: Velika Mlaka vratila se pobjedom pred “pola mjesta” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.