Prijava

Vaša prijava

Kiša pada, može li pasti i Rijeka? ‘Znamo njihove prednosti, ali i mane…’

[]

Tri dana nakon đakovačke muke u kupu i prolaza dalje nakon produžetaka i penala, nogometaši Gorice dočekuju Rijeku u šestoj rundi domaćeg prvenstva.

– U Kupu uvijek ima neizvjesnosti, a mi smo svjesni da nismo odigrali bajnu utakmicu. Ipak, željeli smo proći dalje i u tome smo uspjeli, jedino nismo uspjeli odmoriti neke igrače. Na kraju smo zasluženo pobijedili i sad čekamo Rijeku – kaže trener Rajko Vidović, bivši igrač Rijeke, koji je svjestan snage protivnika.

– Dolazi nam, uz Dinamo, najbolja momčad lige. Igraju moderan, brz nogomet, promijenili su neke igrače, doveli par kvalitetnih pojačanja, pa nas očekuje izuzetno zahtjevna utakmica. No vjerujem da ćemo i mi odigrati kvalitetnu utakmicu, mislim da smo u dvobojima s Dinamom i Šibenikom pokazali da možemo parirati svima i da, kad smo kompletni, nikome nije lako s nama. Znajući i da s Rijekom imamo negativan omjer, napravit ćemo sve da u subotu razveselimo naše navijače – poručio je Vidović.

Rijeka će u Veliku Goricu stići bez Veldina Hodže, koji je otišao u Rusiju, ali na Kvarner su zadnjih dana prijelaznog roka stigli igrači poput Amera Gojaka i Stipe Perice. Takva, renovirana Rijeka, pokušat će izbrisati sjećanje na debakl u Ljubljani, koji je obilježio dosadašnji dio riječke sezone.

– Doveli su kvalitetna pojačanja, a ono s Olimpijom je bio jedan jako loš dan, kvalitetom koju imaju nisu zaslužili tako uvjerljiv poraz. Pokazali su kakva su momčad već u sljedećoj utakmici s Dinamom, gdje su odigrali jako dobro, čak u drugom poluvremenu bili i bolji od Dinama – kaže Vidović, koji je pripremio plan za lov na bod(ove).

– Rijeka igra napadački nogomet, a mi smo ih dobro analizirali, znamo njihove prednosti i mane. Promijenit ćemo naš plan s obzirom na 120 minuta odigranih u kupu u srijedu, ali ostavimo za subotu navečer odgovor na pitanje što smo pripremili. Puno je tu dobrih igrača, od Rukavine, Fruka, Jankovića, Andrića, pa sve do stopera, koji su iskusni… Imaju jako dobru tranziciju, kvalitetni su, ali vjerujemo da ćemo uspjeti sakriti njihove prednosti, a iskoristiti nedostatke.

U Đakovu su u srijedu za Goricu debitirala dva posljednja pojačanja, Albanac Adrion Pajaziti i Portugalac Mesaque Dju, koji je postigao i prvi gol u dresu našega kluba. Realno je očekivati da će svoju minutažu dobiti i protiv Rijeke.

– Radi se o izuzetno kvalitetnim igračima, bit će nam pojačanja. Pokazali su i kroz prve treninge i kroz utakmicu u Đakovu da se radi o igračima s kvalitetom, iako je jasno da će im trebati razdoblje prilagodbe – svjestan je Vidović.

Puno toga ovisit će, kao i toliko puta do sad u ogledima s Rijekom, o stanju terena. Kiša pada već danima, stane pa opet krene, pa se možemo samo nadati da će u drugom dijelu subote ipak stati… I da će uvjeti za igru biti barem pristojni.

Gorica je prošle sezone izgubila sve četiri utakmice od Rijeke, zadnja pobjeda datira iz travnja 2023., a cijelu priču o rivalstvu između Goričana i Riječana već smo ispričali

Mogućih prvih 11 Gorice: Radošević – Mikanović, Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec – Pršir, Pajaziti (Čaić), Kapulica, Ndockyt – Kolar.

Ova objava Kiša pada, može li pasti i Rijeka? ‘Znamo njihove prednosti, ali i mane…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.