Prijava

Vaša prijava

Četiri od četiri! Kurilovec melje sve pred sobom, zadnji u nizu pao HAŠK

[]

Nakon teške i zahtjevne prošle sezone, koja je na kraju završena relativno bezbrižnim raspletom borbe za ostanak, u nogometnom Kurilovcu poduzeli su sve što je bilo u njihovoj moći da ova sezona bude bolja, ljepša i uspješnija. Senad Harambašić, menadžer kurilovečkog tipa, birao je dostupne igrače po svome ukusu, slagao momčad i kroz neke neočekivane poraze u pripremama, držao se svoje linije i – isplatilo se! Nakon samo 15-ak dana nove sezone stvari na Udarniku izgledaju idilično…

Tako su izgledale i na zagrebačkoj Pešćenici, gdje je Kurilovec došao do treće pobjede u trećem kolu 3. NL Centar, čemu treba dodati i trijumf u županijskom kupu tijekom tjedna. Zasad su Senad i njegovi igrači, dakle, na četiri od četiri, bez pogrešnoga koraka.

Posljednju pobjedu u tom sad već jako lijepom nizu Kurilovčani su osigurali preko Luke Sedlačeka, koji je u 55. minuti pogodio s bijele točke, da bi konačnih 2-0 u sudaru s domaćim HAŠK-om postavio Ante Banić u 89. minuti.

– Bila je ovo utakmica koja je nudila veliku nepoznanicu, s obzirom na velike promjene za organizam igrača i uvjete igranja u odnosu na ljetni period i prva dva uvodna kola. HAŠK je mlada i potentna momčad, s puno discipline i organizacije u prve dvije trećine terena i, iako nije nudila izrazitu opasnost, djelovala je kompaktno, s elementima sve veće odvažnosti u igri prema naprijed – komentirao je novu pobjedu trener Harambašić.

Prvi je koji neće dopustiti bilo kakvu euforiju, odnosno pretjerano opuštanje i samozadovoljstvo, pa će i ovoga puta istaknuti da nije na Pešćenici baš sve bilo idealno.

– Borili smo se s agilnošću protivnika i puno griješili, sve do tog penala u 55. minuti praktički nismo ozbiljnije zaprijetili. HAŠK je pojačao pritisak na naš gol, a tek ulaskom pričuvnih igrača uspjeli smo doći do nekih prigoda. Jednu takvu iskoristili smo nakon prekida i uspjeli zabiti za potvrdu pobjede – istaknuo je trener Kurilovca.

– Ovakve utakmice je vrlo važno dobiti jer su u startu bila velika očekivanja. Čestitam i jednima i drugima na fer i korektnoj igri bez ijedne javne opomene. Ljudima iz HAŠK-a, treneru i igračima, želim puno strpljenja dok ne ispolje svoje kvalitete – zaključio je Harambašić.

Kurilovečke kvalitete, s druge strane, već su itekako vidljive. U prva tri kola društvo s Udarnika uzelo je svih devet bodova, postiglo četiri gola, a primili dosad nisu niti jedan! Međutim, to nije dovoljno za prvo mjesto na tablici, jer Ravnice također imaju svih devet bodova, uz nešto bolju gol-razliku. Maksimalna bi nakon ovoga kola mogla biti još jedino Trešnjevka, čije gostovanje u Krapini je odgođeno.

U sljedećem kolu Kurilovec će na Udarniku dočekati Ponikve. I, naravno, tražit će novu pobjedu, nastavak ovog fenomenalnog niza i povod za novu fotografiju poput ove na vrhu, jer to je već postala tradicija…

Ova objava Četiri od četiri! Kurilovec melje sve pred sobom, zadnji u nizu pao HAŠK se prvi puta pojavila na cityportal.hr.