Prijava

Vaša prijava

‘Ciljevi su najviši mogući, a mi smo dobri! I idemo dalje skupljati bodove…’

[]

Iskreno, i očekivali smo da će to izgledati ovako nekako. Od trenutka kad je rukometaše Gorice preuzeo Matej Mišković, sve informacije govorile su kako se radi o vrlo kvalitetnom mladom treneru, o čovjeku koji je u stanju unaprijediti stvari, jer to je i dosad radio praktički gdje god se pojavio. Kad se na to nadovezao i zanimljiv prijelazni rok, u kojem je Gorica ostala bez nekih važnih igrača, ali i dovela vrlo potentna, ali i dokazana pojačanja, kad su počele dolaziti izvještaji s prijateljskih utakmica, bilo je prilično jasno da Gorica lovi dobar smjer.

Sve to polako se potvrđuje već od prve sekunde nove sezone, zaključno s posljednjom sekundom 120. minute rukometa u kampanji 24/25. Prvenstvo je Gorica otvorila furiozno, visokom pobjedom 38-25 protiv Dubrave na domaćem parketu, ali neki upitnici su ostali s obzirom na stanje u kojem se protivnik trenutačno nalazi… Tjedan dana poslije, međutim, Gorica je na gostovanju u Karlovcu pokazala da nije baš sve ni do protivnika…

Nova pobjeda, opet visoka i uvjerljiva, ovoga puta 32-24, i evo Gorice u samom vrhu svoje skupine domaćeg prvenstva, s dvije vezane pobjede. I bez razloga za bilo kakvu euforiju, rano je još za to, uputnije je odmah se okrenuti sljedećoj utakmici.

– Uvijek je radno. Novi je tjedan, stižu nova iskušenja, nema vremena za predah sad kad je konačno krenulo – kaže trener Matej Mišković, ponudivši i osvrt na ono što se događalo između četiri rijeke u subotu navečer.

– Jako dobra utakmica s naše strane, ali tako i mora biti da bi nekoga pobijedio tako dominantnom na njegovom terenu. I zadovoljni smo, kako ne bismo bili. Dobro treniramo, dobro radimo, nema ozljeda, tako da ide dobro za sad jako dobro. I nadam se da će se tako nastaviti!

U prvom kolu napadački su blistali Juro Čakarić i Hrvoje Ceković, utrpali su zajedno 18 komada iz 20 pokušaja, a u Karlovcu im se pridružio i jedan od novih igrača, Marin Lisac. Zabio je osam puta, jednako kao raspucani Čakarić, a kapetan Ceki zaustavio se na sedam golova. Ruku je dao i golman Marin Sorić, s lijepih 11 obrana.

– Kad momčad funkcionira u sustavu, kad su svi zajedno, uvijek će netko od pojedinaca iskočiti u prvi plan. Ovoga puta ispalo je da su to bili Čakarić i Lisac, jednako kao i naš kapetan, ali moram istaknuti i da obrambeno sjajan posao radi Tomislav Barišić… Ukratko, svatko odrađuje svoj dio posla i zato guramo ovako dobro – govori smireni, ali i zadovoljni trener Matej.

– Stvarno smo u dobroj formi, imamo svoje ciljeve i idemo iz kola u kolo skupljati bodove. Pa ćemo vidjeti…

Nova potvrda teze da će Gorica ove sezone biti opako dobra tražit će se u subotu od 18 sati. U Gradsku sportsku dvoranu stiže Čakovec, nova momčad u ligi, ali i prvi susjed Goričanima u vrhu. Uz Nexe i Goricu, naime, još jedino Čakovec ima dvije pobjede u prva dva kola, prvo kod Spačve, a onda i doma s Varaždinom.

– Odlično su krenuli u sezonu, s dvije pobjede protiv dvije odlične momčadi, koje žele u Ligu za prvaka. Sigurno respektabilna momčad, koju vodi naš bivši igrač Filip Goričanec, i svakako nas čeka zanimljiva i teška utakmica – svjestan je Mišković.

Utakmica je važna, niz bi bilo sjajno nastaviti, ali bit će ovo zapravo samo jedan korak prema konačnom cilju.

– Klupski ciljevi su jasni, ali i ja kao trener uvijek namećem najveće moguće ciljeve. Želimo svakako u Ligu za prvaka, pokušat ćemo kroz nju izboriti i iskorak u europska natjecanja, a sezonu bi bilo sjajno zaokružiti nastupom na Final Fouru hrvatskog Kupa! Da, ciljevi su visoki, ali prihvatili smo ih i ja i momčad, to nas gura dalje, motivira, pa idemo korak po korak – zaključio je trener Mišković.

Pa ponovio još jedanput da je utakmica u subotu u 18 sati u Gradskoj dvorani.

– Pozivam sve Velikogoričane da dođu na utakmicu, da dođu podržati ove momke!

Ova objava ‘Ciljevi su najviši mogući, a mi smo dobri! I idemo dalje skupljati bodove…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Posjet Parku znanosti