Prijava

Vaša prijava

Oni znaju igrati na Poljudu: ‘Pričale su se teške gluposti, mi želimo biti hrabri!’

[]

Sedam dana nakon što je poražena od Rijeke, s potpisom svog bivšeg igrača Nike Jankovića, Gorica će u subotu od 20 sati istrčati na možda čak i pun Poljud. Bit će ljudi sigurno, bit će paklene atmosfere, jer sve se to događa kao prvo što slijedi nakon Hajdukove pobjede u derbiju u Maksimiru, a to bi moralo značiti da će Goričanima biti još teže na ionako tradicionalno teškom gostovanju.

Prošle su već tri i pol godine, cijelih osam utakmica, od druge i posljednje pobjede na Poljudu, pod ravnanjem kasnijeg trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa, dok se prva dogodila još pri premijernom dolasku, pod vodstvom Sergeja Jakirovića. Neke sasvim druge stvari događaju se u Jakirovu životu posljednjih dana, možda mu trenutačno i nije do nogometa, ali lako je za povjerovati da će se u subotu navečer smjestiti ispred TV-a i ispratiti “svoju” Goricu kod momčadi koja ga je, u kombinaciji s Bayernom, dovela do otkaza u Dinamu.

Sjetit će se pritom i tih 2-0 iz kolovoza 2018., jednako kao i onih 0-6 iz veljače 2020., nakon koji se rastao s Goricom… I znat će što znači pun Poljud iz perspektive igrača naše momčadi. Dobra je vijest što ih je dobar dio na to već spreman, što je gotovo pola prve postave u tom ambijentu kao doma.

Vrijedit će to i za Božidara Radoševića, dijete Hajduka i aktualnog prvoga golmana Gorice, ispred Karla Žigera i još jednog bivšeg igrača Hajduka, trećega golmana Ivana Banića. Godinu i pol dana Bane je bio “jedinica”, a Božo mu je čuvao leđa, dok je sad situacija obrnuta. Ili čak i još gora od toga po Banića, koji u naponu snage želi braniti, a nema ga ni na mapi. Iako, ako postoji utakmicu koji bi možda i volio propustiti, to je vjerojatno ova…

Banića su, naime, prošle sezone komentatori društvene zbilje po mrežama optuživali da je puštao Hajduku, brzo je to i prešlo granice dobrog ukusa, a isto vrijedi i za Marija Maloču. Dugogodišnji kapetan Hajduka danas je dokapetan Gorice, a kažu komentarori da i on pušta Hajduku.

– To su teške gluposti i tako neka se napiše! – odgovorio je Maloča u razgovoru za Sportske novosti.

– Ja ne bih ni svom sinu pustio na PlayStationu, a kamoli nekome na terenu. Zašto se ti isti nisu pisali kako sam cijelu momčad počastio nakon pobjede nad Hajdukom u Velikoj Gorici? Nitko nije ni spomenuo kad sam u prošloj utakmici s Dinamom pogriješio kod gola Kulenovića, kao da to nije bitno za Goricu – dodao je.

Biramo, dakle, vjerovati da ni Maloča ni Radošević, kad već nema Banića, ni ovoga puta neće puštati Hajduku. Jednako kao što to neće činiti ni Dino Mikanović, još jedan igrač odrastao na Poljudu, od ovog ljeta veliko pojačanje Gorice. U njegovu slučaju lako je povjerovati da će napraviti sve da upravo na Poljudu pokaže onima koji odlučuju da su pogriješili što ga na kraju prošle sezone nisu zadržali u kadru…

Slično će, naravno, razmišljati i Luka Kapulica, dečko koji je kao kapetan kadeta Hajduka odabrao nastaviti svoj put u Gorici. Ova sezona njegova je velika prilika, ima značajnu minutažu i mjesto prvotimca, dobra partija na Poljudu bila bi mu veliki vjetar u leđa.

U svome tome pomagat će mu šesti i posljednji bivši igrač Hajduka u aktualnom kadru Gorice, kapetan momčadi Jurica Pršir. Kao Dinamovo dijete je, zajedno s Darijem Špikićem, otišao na Poljudu, da bi se nakon dvije sezone obojica vratila kući, u Goricu. Jedan se vratio u Dinamo, drugi će večeras predvoditi Goricu u ovom teškom izazovu.

Osim ove šestorke, plus Špikić kao sedmi, još je samo jedan bivši igrač Hajduka nosio dres Gorice otkad je klub u HNL-u. Taj jedan će ove subotnje večeri biti na drugoj strani, Anthony Kalik trenutačno nosi Hajdukovu sedmicu i bit će jedan od onih koji će prijetiti. Subote navečer, uostalom, oduvijek su njegovo omiljeno vrijeme…

– Za nogometaša nema ništa ljepše nego istrčati pred pun stadion, a ovoga puta tako bi moglo biti. Neće biti lako, jer Livaja opet nosi Hajduk, pobjeda u derbiju sigurno će ih napuniti energijom, ali mi na Poljudu prije svega želimo biti hrabri – zaključio je Mario Maloča.

Ova objava Oni znaju igrati na Poljudu: ‘Pričale su se teške gluposti, mi želimo biti hrabri!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.