Prijava

Vaša prijava

Gorica šokirala Poljud, sve propalo zbog 16-godišnjeg bombardera…

[]

Nada je postojala, mora biti tako, ali znali su nogometaši Gorice što ih čeka na Poljudu. Nije stadion bio baš pun, ali i tih 19.000 ljudi na tribinama stvorilo je dekor u kojem se moglo uživati. Goričani su uživali na samom početku, kasnije malo manje, a na kraju – nimalo. Sve je na otvaranju izgledalo idilično, no završilo je onako kako i obično završava u posljednje vrijeme u ogledima s Hajdukom. I kući će se opet krenuti praznih ruku.

A počelo je da stvarno bolje nije moglo! Gorica je istrčala na Poljud s očekivanim snagama, uz jedino iznenađenje u liku Valentina Majstorovića, koji je upao u prvih 11 umjesto Luke Kapulice, ali istrčala je i onako kako se najavljivalo – hrabro. Otvoreno, s pokušajima da pritisnu protivnika, a to se isplatilo već u petoj minuti. Uremović je dao kratku loptu za Lučića, pa je prvi do lopte došao uporni Marko Kolar. Iz okreta je poslao loptu pred gol, gdje se od Dominika Prpića odbila u mrežu. Poljud je utihnuo, Gorica vodi 1-0!

Međutim, zadovoljstvo je kod točno osam navijača Gorice na poljudskom jugu prekratko trajalo. Kao što je Hajduk darivao Goricu u petoj minuti, tako je Gorica darivala Hajduk u jedanaestoj… Mateo Leš krenuo je u nepotrebne komplikacije na rubu kaznenog prostora, loptu mu je oteo 16-godišnji Bruno Durdov, došla je do Livaje, pa se vratila mladom Durdovu, koji je krasno lijepo pogodio za brzi povratak domaćina u utakmicu. Šteta, jer bila je ovo krajnje nepotrebna pogreška, ničim izazvana…

Bio je to samo nastavak nevolja za Goricu, jer samo nekoliko trenutaka prije Hajdukova gola morao je Rajko Vidović raditi prvu zamjenu, i to na najosjetljivijoj poziciji. Božidar Radošević osjetio je bol u koljenu i morao je izaći, a umjesto njega je između goričkih stativa stao Karlo Žiger. Ivan Banić, naime, nije ni otputovao za Split.

I bilo je odmah jasno da će Žiger biti na ozbiljnom testu,u prvom redu zbog načina na koji je i ovoga puta igrao Marko Livaja. Ušao je najbolji igrač Hajduka u nekoliko ozbiljnih prilika, nešto od toga priredio mu je veliki Ivan Rakitić, ali sve je to nekako zaustavljao Žiger. Gorica je istovremeno igrala vrlo dobru utakmicu, često i preuzimala posjed, ali bez konkretnosti prema naprijed, što je sad već kronična boljka. Lijepo je u završnici petominutne sudačke nadoknade pucao Adrion Pajaziti, iz dobre pozicije, ali jedini gorički udarac u okvir u prvom dijelu zaustavio je Lučić.

S istim planom kao u prvom dijelu Gorica je istrčala i u nastavak, izgledala je dobro, kompaktno, ali samo prvih desetak minuta… Sve dok do lopte na 20-ak metara došao mladi Durdov, koji je snažno opalio i pogodio rašlje goričkoga gola za potpuni preokret. Nakon Nike Jankovića u prošlom kolu, sad je i tinejdžer Durdov protiv Gorice zabio čudesan gol, jedan od onih koji će ući u konkurenciju za najljepše u sezoni. A bila je to, nažalost, i najava goričkog potonuća na Poljudu.

Nije ovo definitivno bila večer inače jako dobrog Matea Leša, za što je prva sljedeća potvrda stigla u 71. minuti. Nakon što je zakasnio s predajom lopte kod prvoga gola, sad ga je još i lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru. Sudac Bel odmah je pokazao na bijelu točku, zatim išao provjeriti situaciju na VAR-u, pa onda potvrdio svoju odluku. Loptu je uzeo Livaja i nakon dvije asistencije upisao i jubilarni deseti gol protiv Gorice u karijeri.

Samo dvije minute poslije ponovno je Leš slabo reagirao, lopta se odbijala po kaznenom prostoru Gorice, da bi je na kraju Rakitić proslijedio do Nike Sigura, a on od stative poslao i četvrtu loptu u Žigerovu mrežu.

Nakon toga domaćin kao da je spustio nogu s gasa, Gorica je držala loptu i nešto pokušavala, ali malo toga uspijevala. Gol Splićana pokušao je nakon ulaska ugroziti Mesaque Dju, u vrh napada preselio je Majstorović, ali sve to nije bilo dovoljno ni da se ublaži poraz, a kamoli kreira nekakva drama u završnici. Završilo je s tih 1-4, s novim porazom od Hajduka, šestim uzastopnim, pa ostaje jedino okrenuti se budućnosti.

A ona prvo donosi domaći sudar sa Slaven Belupom u subotu, s protivnikom koji se napunio samopouzdanjem kroz senzacionalnu pobjedu nad Dinamom, a tjedan dana poslije Gorica će u goste Lokomotivi, za kraj prve četvrtine prvenstva. Gorica zasad ima pet bodova na osmome mjestu tablice, jedan više od Slaven Belupa i Osijeka, koji će sutra gostovati kod Lokomotive.

Ova objava Gorica šokirala Poljud, sve propalo zbog 16-godišnjeg bombardera… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.