Prijava

Vaša prijava

Svakome po bod: Bivši junior Gorice zaustavio savršeni niz Kurilovca

[]

U prva tri kola nogometaši Kurilovca čuvali su svoj savršeni niz, na dvije pobjede 1-0 sa starta dodali su i 2-0 kod HAŠK-a u prošlom kolu, što će reći da u prvih 270 minuta sezone igrači trenera Senada Harambašića nisu ispustili niti jedan bod, pri čemu nisu primili niti jedan gol. I bilo je, naravno, jasno da takav niz ne može trajati vječno, da će mu jednom doći kraj. Dogodilo se to u subotu poslijepodne na Udarniku, primljen je prvi gol, izgubljena prva dva boda, a ovaj jedan spašen je u samoj završnici…

Kurilovec je krenuo u utakmicu s Išekom, Caganićem, Šarićem, Vujnovićem, Sedlačekom, Chikwadom, Novakom, Završkim, Starčevićem, Salihovićem i Darijem Banićem, trener Senad odabrao je u tom trenutku najspremnije za ovaj izazov, ali efekta u smislu golova nije bilo. U prvom poluvremenu vodila se velika bitka na svakom komadiću terena, i jedni i drugi pritom su imali neke svoje situacije, no mreže iza leđa Leona Išeka i kolege mu Brune Petrčića mirovale su sve do odmora.

U nastavak su oba trenera krenula s istim kadrom, bez ijedne promjene, a promjena ni na semaforu nije bilo sve do 66. minute. Tad je sudac Jan Jelić pokazao na bijelu točku, dosudio jedanaesterac za Ponikve, i samo je još Leon Išek mogao spasiti stvar. Nažalost, nije u tome uspio, precizan je bio Mihael Đopar, 22-godišnjak koji je jednu sezonu proveo i u dresu HNK Gorice. Radi se o sezoni u kojoj su juniori Gorice izborili ulazak u HNL, Đopar je tu imao svoju ulogu i zasluge, ali nije to bilo dovoljno da bi ostao i dio seniorske momčadi. Pa je krenuo svojim putem, preko Ponikvi, svrativši ovoga puta i do Udarnika…

Kurilovčani su svim silama pokušavali doći do izjednačenja nakon prvog primljenoga gola u sezoni, a u tu svrhu trener Harambašić je u 77. minuti povukao “hokejaški” potez. Četvorica igrača su izašla, četvorica ušla, Caganić, Novak, Starčević i Salihović prepustili su svoja mjesta Anti Baniću, Viti Ferini, Mateu Prširu i Đevadu Selmanu, a ovaj posljednji u nizu baš je odlučio upisati se u sve statistike ove utakmice.

Prvo je u 83. minuti dobio žuti karton, drugi i posljednji kurilovečki u ovom susretu, da bi pet minuta poslije zabio za izbjegavanje prvog poraza u sezoni. Povratnik na Udarnik pogodio je u 88. minuti, a do kraja sudačke nadoknade Kurilovec je pokušao, no ne i uspio doći do potpunog preokreta. I zaokružio svoj učinak na deset bodova, ostavši na drugome mjestu, s dva boda manje od Ravnica, koje su dobile sve četiri uvodne utakmice.

Sad Kurilovčanima slijede dva vezana gostovanja, prvo u Petrinji kod Mladost, a zatim i kod Trešnjevke, a prva sljedeća domaća je ona protiv Ravnica 13. listopada.

Ova objava Svakome po bod: Bivši junior Gorice zaustavio savršeni niz Kurilovca se prvi puta pojavila na cityportal.hr.