Prijava

Vaša prijava

Kakav razvoj događaja: Dosadašnji trener Gorice preuzeo Dinama!

[]

Zakotrljala se ta priča još prije nešto manje od dva tjedna, nakon što su nogometašice Dinama doživjele poraz od Hajduka. Marija Damjanović, glavna i odgovorna u ženskom dijelu kluba iz Maksimira, odlučila je sama sebe maknuti s trenerske klupe i pronaći rješenje koje je u ovom trenutku bolje. Budući da ga je dobro upoznala kroz prošlu sezonu na klupi ŽNK Gorice, nije imala dvojbe da je pravi čovjek za taj posao Stefan Rajić (35).

Budući da situacija u velikogoričkom ženskom nogometnom klubu nije idealna, što zbog velikog broja ozljeda i odlazaka, što zbog klimave financijske situacije, logično je bilo da Stefi njezin poziv prihvati, da napravi korak prema naprijed i pokuša još malo potvrditi svoju trenersku perspektivu. Gorica će, sasvim je izvjesno, biti u teškoj borbi za ostanak s Neretvom iz Metkovića, dok u Dinamu računaju da bi se cure mogle “potući” i za naslov prvaka.

Uostalom, o razlikama između ove dvije sredine najviše će reći prvo kolo aktualnog prvenstva, u kojem je Dinamo s visokih i uvjerljivih 5-0 pobijedio Goricu…

– Kad je stigla prilika da dođem u ŽNK Dinamo, naravno da sam je prihvatio, jer mi je san bio doći u Dinamovu obitelj. Ciljevi s novom ekipom su da napredujemo kroz svaki trening i utakmicu, igramo prepoznatljiv napadački nogomet te da, naravno, pokušamo osvojiti što veći broj trofeja u aktualnoj sezoni – rekao je Stefan nakon što se oprostio od stare i upoznao s novom ekipom.

– Ovo je prilika za iskorak i mislim da je logično bilo prihvatiti izazov, koliko god mi je teško rastati se od Gorice. Uživao sam u ovom našem zajedničkom razdoblju, bilo je stvarno lijepo raditi u tom okruženju, i zato bih svakako želio zahvaliti na svemu svim igračicama koje su prošle kroz klub od ljeta 2023. do danas. Hvala na svemu i Ladi, i Tomi, i Perici, i predsjedniku Črnku, klubu želim sve najbolje u budućnosti – dodao je novi trener Dinama.

U hrvatskom klupskom ženskom nogometu, inače, situacija je neizvjesnija nego ikad posljednjih sezona, budući da su se moćnom Osijeku ambicijama i ulaganjima približile i nogometašice Agrama, Hajduka, ali i Dinama, prošle sezone osvajača Kupa. U toj priči, gledajući igrački kadar, Dinamo možda stoji za nijansu lošije od preostale tri ekipe, ali zato je tu Stefan Rajić… Dečko koji se dokazao na klupi Jelačića iz Vukovine, a zatim i s našim nogometašicama, mogao bi značajno popraviti šanse modrih djevojaka.

Gorica će se, s druge strane, snalaziti iz vlastitih resursa. Seniorke je preuzeo Adis Hošić, trener koji je dosad radio u omladinskoj školi, a u prvoj utakmici bez dosadašnjeg trenera Rajića djevojke su pokazale da će se već snaći nekako. Naime, nakon tri uvjerljiva uvodna poraza, Goričanke su u nedjelju uzele prvi bod u sezoni (2-2) na gostovanju kod ŽNK Splita, koji će očito također biti u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

Ova objava Kakav razvoj događaja: Dosadašnji trener Gorice preuzeo Dinama! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.