Prijava

Vaša prijava

Senad: ‘Petrinja me ljudski razočarala, bili su van tolerancije zdravog razuma!’

[]

Prve četiri utakmice vladala je idila u nogometnom Kurilovcu, nanizale su se tri pobjede na otvaranju prvenstva, tome je dodana i ona u županijskom kupu, a prvi bodovi otišli su prošlog vikenda u remija s Ponikvama. A ovoga vikenda stigao je i prvi poraz. I prvo razočaranje. Ne igrom i porazom, ovo prvo bilo je pristojno, a ovo drugo je dio sporta, razočaranje dolazi zbog načina.

Kurilovec je poveo, dvaput je vodio s dva gola razlike, a na kraju je 4-3 izgubio utakmicu koju je trener Senad Harambašić opisao u izjavi za portal Sportalo.

– Bila je ovo utakmica koja je ponudila sve čari nogometa u našim nižim ligama. Golove i malo igre, provokacije i izuzetnu nekorektnost domaćih igrača, sudačke namjere, izuzetno naglašene u drugom poluvremenu, iako bitne i u prvom poluvremenu, te završnicu koja piše romane o svemu tome pomalo… Kako kome odgovara! – govorio je Senad nakon razočaravajuće ogled protiv Mladosti u Petrinji.

Suzdržavao se trener Kurilovca, bilo je to jasno iz svake sljedeće rečenice, pokušavao je način kako kulturno, pristojno i na razini opisati ono što se događalo na ovom traumatičnom gostovanju.

– Tko gubi, ima pravo da se ljuti. Zato, ne bih iznosio ništa više od okolnosti, osim one vezane za naše odluke na terenu. Vodili smo 0-1, 0-2 i 1-3 te uz korektnu igru vladali situacijom. Nažalost, moje igrače, pa i mene, povukla je ta “podržana provokacija”. Pod tom psihozom radili smo početničke pogreške, koje su presudile, ponudile domaćinu pobjedu. Nismo položili ispit za frajere na terenu! – samokritičan je Senad, pokušavajući i dalje ostati na razini…

– U ovih pet kola, u prva četiri imali smo nogometna nadmetanja, dok ovo u subotu nije bilo u okviru fair playa. Van tolerancije zdravog razuma. Petrinja me ljudski razočarala – završio je svoje izlaganje Harambašić, ne želeći ulaziti u detalje.

Pa smo detalje potražili drugim putem. U prepričavanjima ovog neobičnog iskustva spominju se i bizarne stvari poput toga da je igrač Mladosti ugrizao (?!) igrača Kurilovca, da je drugi domaći igrač namjerno stao na međunožje igrača Kurilovca koji je ležao, da je treći igrač Kurilovca dobio snažan udarac koljenom u kuk, da je “krvoločnost” domaćih igrača općenito bila na zavidnoj razini, a nekoliko puta s domaće klupe okretali su se prema domaćoj sa srednjim prstom… Sve skupa, teško objašnjivo.

Stizala je, kažu, i potpora u vidu nekažnjavanja kartonima, dok na drugoj strani baš i nije bilo tako. Pa je, primjerice, Fran Vujnović dobio drugi žuti karton nakon što se zagradio primivši loptu…

Kurilovec je, inače, poveo u prvoj minuti, povećao prednost u osmoj, primio gol u 17., a treći zabio u 19. minuti. Dvaput je pogađao Nigerijac Chikwado, jedanput 17-godišnji Salihović, ali domaćini su preokrenuli golovima u 52., 82. i 88. minuti. Sve u svemu, subota nakon koje ostaje gorčina…

Ova objava Senad: ‘Petrinja me ljudski razočarala, bili su van tolerancije zdravog razuma!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.