Prijava

Vaša prijava

Uvjerljiva pobjeda Barišića i HDZ-a


Dražen Barišić je novi – stari gradonačelnik Velike Gorice. Iako je velika većina građana očekivala tijesnu borbu između njega i kandidatkinje lijeve koalicije Vesne Fabijančić Križanić i drugi krug izbora, Barišić je među rijetkim gradonačelnicima većih gradova u Hrvatskoj koji su pobjedu odnijeli u prvom krugu. U Gorici je na birališta izašlo oko 42 posto građana, a povjerenje je dosadašnjem prvom čovjeku grada dalo njih 51,69.

Dražen Barišić je u izjavi za City Radio uz zahvalu biračima rekao da je njegov tim dobro i kvalitetno odradio posao, te da su to birači prepoznali.

Vesna Fabijančić Križanić, koja je osvojila 31,08 posto glasova, ističe da volju birača treba poštivati, a protivnicima čestitati.  Što se kampanje tiče, Fabijančić Križanić smatra da je bila prljavija nego ranijih godina.

Od ostalih četvero kandidata za velikogoričkog gradonačelnika, najbolje je prošao Željko Stepanić sa oko četiri posto prikupljenih glasova, a najlošije Mato Perković.
Dražen Barišić će Veliku Goricu i naredne četiri godine voditi sa dosadašnjim zamjenicima, Stjepanom Kosom i Ervinom Kolarcem.

Da će mandati u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice biti podijeljeni uglavnom između dvije koalicije, moglo se pretpostavljati. No, omjer snaga ipak je mnoge iznenadio: koalicija okupljena oko HDZ-a osvojila je 19 mandata, a koalicija SDP-HNS-HSU-HSLS 12.
Hrvatski laburisti, koji su u Vijeću po mnogim predviđanjima i anketama trebali osvojiti mandat ili dva, a čak je i sam predsjednik stranke Lesar u to bio apsolutno uvjeren, na kraju nisu prešli prag od pet posto, baš kao ni ostale stranke i koalicije.