Prijava

Vaša prijava

Svi na Udarnik! Nakon subotnjeg ručka, kao desert se nudi – veliki derbi

[]

Nakon neugodnog, čak i ružnoga gostovanja u Petrinji, gdje su nogometaši Kurilovca doživjeli prvi poraz u sezoni, rane su se liječile na Trešnjevci. Zahvaljujući u prvom redu strijelcu jedinoga gola Elijahu Chukwu Chikwadu, Kurilovčani su došli do pobjede 1-0, četvrte u šest uvodnih kola, i time zadržali drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

I to se, zapravo, pretvorilo u zaštitni znak Kurilovca, u svojevrsni potpis trenera Senada Harambašića. Protiv Bistre 1-0, protiv Gaj Mača 1-0, sad i protiv Trešnjevke 1-0, a četvrta pobjeda u tom nizu također je izborena bez primljenoga gola, jer HAŠK je pao rezultatom 2-0. U prijevodu, kad ne primi gol, Kurilovec pobjeđuje…

Bilo bi sjajno da tako bude i ove subote od 14 sati, ali nema nikakve dvojbe da Senadove trupe čeka najteži zadatak dosad. Na Udarnik stižu zagrebačke Ravnice, uvjerljivo vodeća momčad 3. NL Centar. Sastav trenera Domagoja Kosića, ikone HNL-a iz svojih igračkih dana, ima svih šest pobjeda, svih 18 bodova, i Kurilovcu stiže prepun samopouzdanja, ali i s nešto drukčijim stilom igre. Ravnice predvodi Andrej Šaronja, napadač koji je donedavno igrao drugu ligu u dresu Dubrave, a ove sezone već je zabio osam golova, jedan manje od cijele momčadi Kurilovca.

Ravnice, naime, zabijaju gotovo tri gola po utakmici u prosjeku, a Kurilovčane može ohrabriti činjenica da su u svih šest utakmica primili gol. U svakom slučaju, angažman je ovih dana maksimalan na svim razinama, pa je i peru vični Zdenko Sovina krenuo u akciju s tekstom pod naslovom “Kurilovec i Ravnice za nogometne sladokusce”.

Kolega Zdenko ovako je najavio subotnji “krešendo” na Udarniku…

“U Gastro vikendu u našem gradu nećete moći uživati samo u turopoljskoj kotlovini i ostalim gastronomskim ‘oblizekima’, na svoje će u subotnjem derbi susretu 3. NL Centar NK Kurilovec – NK Ravnice doći i nogometni sladokusci koji dođu pogledati trenutačno dvije prvoplasirane momčadi lige.

Vrijeme radnje: subota, 12. listopada, u 14 sati. Mjesto radnje: SRC Udarnik Kurilovec. Radnja: prvenstveni susret 7. kola 3. NL Centar, susret Kurilovca i Ravnica. Treba li uopće veća najava i bolji poziv ljubiteljima nogometa za subotnji dolazak na Udarnik od spoznaje kako će svoje snage na zelenom terenu odmjeriti trenutačno dvije najbolje momčadi lige. Drugoplasiranom Kurilovcu u goste dolaze prvoplasirane Ravnice. Raniji termin subotnje utakmice, u 14 sati, uvjetovan je utakmicom Vatrenih te iste večeri u Maksimiru protiv Škota.

Obje momčadi utakmicu dočekuju u sjajnom pobjedničkom raspoloženju. Ravnice su do sad stopostotne, šest pobjeda iz šest susreta, a Kurilovčani osokoljeni pobjedom u trešnjevečkoj Grabi protiv istoimenog domaćina. Nakon poraza u nogo-ragbiju, kojeg su u pretprošlom kolu nametnuli igrači domaće Mladosti u Petrinji, momčad Kurilovca u normalnom je nogometnom okružju i atmosferi u prošlom kolu protiv Trešnjevke dohvatila i svoju već treću gostujuću pobjedu u gostima ove sezone.

U redovima Kurilovca nema ni ozlijeđenih, izuzev oporavljenika Turkalja, koji je sve bliže povratku u udarnu momčad. Nema ni kartoniranih i sve je spremno za derbi susret. Mlada nogometna družina Senada Harambašića, baš uz Ravnice, koji su povratnici u ovaj rang natjecanja, jedno je od najugodnijih iznenađenja lige, te svojim vjernim navijačima žele priuštiti još jedno lijepo subotnje nogometno popodne. Utakmica baš za nogometne sladokusce. U subotu svi na Udarnik!”

Svemu tome, naravno, ne treba ništa dodavati. Možemo samo ponoviti završni apel: Ajmo, svi na Udarnik!

Ova objava Svi na Udarnik! Nakon subotnjeg ručka, kao desert se nudi – veliki derbi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.