Prijava

Vaša prijava

Luka za pobjedu: Dječak koji je zaslužio više od 12 minuta u devet utakmica…

[]

Iščekivanje imena novog trenera i dalje traje, sve informacije govore kako bi ono trebalo biti objavljeno do kraja vikenda, a za to vrijeme nogometaši Gorice odrađuju svoje. Intenzivno se tijekom tjedna radilo pod Mensurom Mujdžom i kondicijskim trenerom Matijom Špičićem, ponekad i dvaput na dan, ponekad u skupinama… A onda je, u subotu točno u podne, došlo vrijeme i za utakmicu.

Reprezentativnu stanku Goričani su upotpunili prijateljskim ogledom sa slovenskim Domžalama, trenutačno posljednjom momčadi Prve lige, a priliku su dobili svi raspoloživi igrači. Ovu su utakmicu propustili zbog reprezentativnih obaveza odsutni Ndockyt i Pajaziti, ali i Maloča, Majstorović, Kolar, Shabani… I, naravno, Božidar Radošević, koji je dan ranije operirao koljeno i čeka ga dugotrajna rehabilitacija.

Najveća promjena je povratak na formaciju s četvoricom u obrani, budući da je još od trećega kola bivši trener Vidović koristio opciju s trojicom, odnosno petoricom braniča. Na golu je počeo Banić, ispred njega Mikanović, Matković, Krizmanić i Štiglec, a u veznom redu malo defenzivniji Pršir i Čaić te nešto ofenzivniji Kapulica. Dju i Majić krenuli su na krilnim pozicijama, a mladi Kosovar Gashi u samom vrhu napada.

I vidjela se od prvog trenutka jasna ideja u igri, vidjelo se da se Mensur Mujdža u potpunosti predao svome zadatku, po tko zna koji već put, i da je odradio kvalitetan tjedan s igračima. Nekoliko puta Gorica je ozbiljno zaprijetila, ali problem realizacije ostaje na snazi, jer sve situacije koje su stvorili, Goričani su i propustili iskoristiti…

Ništa se puno nije mijenjalo ni u nastavku, Gorica je dominirala čak i unatoč velikom broju zamjena, budući da su ušli Žiger, Gurlica, Leš, Šlogar, Skrbin, i Pavlović te juniori Kordej, Kasumović, Stunja, kao i Luka Vrzić, junior koji je već dugo sa seniorima. Upravo je on i povukao potez odluke. Na asistenciju imenjaka Kapulice pogodio je iskosa, od stative loptu poslao i mrežu i donio Gorici pobjedu u ovoj provjeri.

Tko god bude novi trener, sigurno će pogledati ovu utakmicu, donositi procjene i na temelju prikazanog u ovoj pobjedi, a možda će u svemu tome profitirati i 17-godišnji Vrzić. Ako godinu mlađi Durdov može biti prvotimac u Hajduku, nije nelogično pomisliti da je i Luka Vrzić zaslužio više od dosad odigranih 12 minuta (?!) u devet kola. Da stvar bude gora, ta je mizerna minutaža raspoređena na četiri utakmice…

Gostovanje kod Varaždina u sljedećem kolu na rasporedu je tek u nedjelju od 18.30 sati, na zatvaranju desetoga kola, bit će još dovoljno prostora za rad i pomake u svakom smislu, ali za početak je važno što prije riješiti pitanje trenera. Bez obzira na to hoće li to postati netko od spominjanih kandidata ili će to ostati Mensur Mujdža…

Ova objava Luka za pobjedu: Dječak koji je zaslužio više od 12 minuta u devet utakmica… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.