Prijava

Vaša prijava

S vrha puca najbolji pogled… Kurilovec gazi i dalje, Senadovi lavovi pojeli Tigra!

[]

Uvertira u utakmicu ponudila je manje komplikacije, jer prvo je ogled Kurilovca i domaćeg Tigra u Sv. Nedelji prebačen na nedjelju, da bi malo potom ipak bio vraćen na subotu. Međutim, nije to previše dotaknulo trenera Senada Harambašića i njegove igrače. Radili su punom snagom tijekom cijeloga tjedna, bez namjere da se upada u bilo kakvu euforiju zbog sjajnih rezultata, s jasnom vizijom kako se postaviti.

– Za nas je svaka sljedeća utakmica derbi! Uključujući i ovu protiv Tigra – najavio je trener Harambašić novo teško gostovanje, već peto u osam uvodnih kola.

Ali znaju Kurilovčani gostovati, itekao dobro znaju, jer u petoj utakmici izvan svoga Udarnika došli su do četvrte pobjede! Iako je s druge strane bio opasni Tigar, i ovog su poslijepodneva, baš kao i u većini dosadašnjih izazova, Senadovi igrači bili su – lavovi!

“Zna se tko je kralj džungle…”, simpatično su ovu pobjedu Kurilovčani proslavili na društvenim mrežama, uz prigodnu fotomontažu:

Subota u Sv. Nedelji fenomenalno je završila, ali nije tako i počela. Tigar je poveo preko Josipa Perkovića već u petoj minuta, a budući da je teren bio izuzetno nezgodan za razvijanje igre, mekan i “gnjecav”, realno je bilo očekivati da će se biti jako teško vratiti. Srećom po sve nas, ljubitelje turopoljskog nogometa, ova momčad Kurilovca ponovno je pokazala da je jača i od takve vrste problema, a usput je dokazala da je jača i od protivnika zavidne kvalitete.

Povratak je krenuo u 23. minuti, za 1-1 pogodio je Luka Sedlaček, s čime se otišlo i na predah, iako je moglo biti i kudikamo povoljnije za Kurilovec. Dvije, tri, možda čak i četiri velike, ogromne prigode propustili su Kurilovčani u tih prvih 45 minuta, nekoliko puta uzdah olakšanja čuo se sa tribina nogometnog zdanja u Sv. Nedelji, ali nije se dogodilo ono što se u nogometu zna dogoditi. Kurilovec nije kažnjen za promašaje, a nije kažnjen zato što nije dopustio da bude kažnjen.

Trener Harambašić u nastavku je prilagodio neke taktičke detalje, dobio još veću stabilnost, samim time i nešto manje ozbiljnih, velikih prilika, ali Kurilovec je u takvim uvjetima uspio zabiti duplo više golova nego u prvom dijelu. Sve je bilo riješeno u razmaku od četiri minute, jer Sedlaček je svoj drugi gol zabio u 71. minuti, a priču je zaključio Đevad Selman u 75. minuti.

– Nije bilo ni lako ni jednostavno, baš kao što smo i očekivali, ali moji igrači bili su i ovoga puta na zaista visokoj razini i zasluženo smo uzeli nova tri boda. Dečki svakodnevno rade stvarno jako dobro, na svakom treningu imam svih 26 igrača, maksimalno se odrađuje sve što postavimo pred igrače, a kad je tako, uloženo se vraća kroz utakmice – pohvalio je svoje igrače trener Senad.

U istom terminu kao i ova utakmica, na Trešnjevci je domaćin dočekao vodeću Rugvicu, koja je prve bodove u sezoni izgubila tjedan dana ranije na Udarniku, a u tom susretu golova nije bilo. Takav rasplet doveo je Kurilovec na prvo mjesto tablice nakon osam kola, sa šest pobjeda, jednim remijem i jednim porazom. A pogled s vrha najljepši je mogući…

– Iskreno, uopće ne razmišljam o tome. Naravno da ćeš biti u vrhu kad igraš dobro i pobjeđuješ, naravno da smo sretni i zadovoljni što smo tu gdje jesmo, ali ja se već nakon nedjeljnog ručka okrećem pripremi za sljedeću utakmicu. Čeka nas sudar s vrlo dobrim Lučkim, a to je i jedini način na koji možemo biti uspješni. Razmišljamo samo o prvom sljedećem izazovu, o prvom sljedećem protivniku – kaže trener Harambašić.

Atmosfera je sve bolja, rezultati sve ljepši, bodova je sve više… Samo neka se tako nastavi!

Ova objava S vrha puca najbolji pogled… Kurilovec gazi i dalje, Senadovi lavovi pojeli Tigra! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.