Prijava

Vaša prijava

Vraća se Jura, dolazi Istra: ‘Dobri su i agresivni, ali mi želimo dominirati!’

[]

I drugi put zaredom na zatvaranju kola, u posljednjoj utakmici prvenstvne runde, po prvi put na domaćem terenu s Marijem Carevićem u ulozi trenera, s kapetanom ponovno u sastavu, nogometaši Gorice u nedjelju kasno poslijepodne dočekuju Istru! Tjedan dana nakon poraza u Varaždinu, drugog u nizu za Goricu, debitantskog za Carevića, protivnik baš i nije idealan za čupanje.

– Nažalost, nismo uspjeli u Varaždinu, ali bilo je u drugom poluvremenu i dobrih stvari, na koje ćemo se naslanjati u narednom periodu. Imam ogromno povjerenje u ovu momčad, mislim da imamo kvalitetu za nametnuti se svima, no moramo još doraditi neke detalje. Za nedjelju imam toliko vjere da ćemo postići dobar rezultat jer znam koliko smo dobro radili, koliko su igrači bili fokusirani… – optimističan je trener Gorice, koliko god je svjestan da pred njegovim igračima nije nimalo lak posao, jer Tramezzanijeva Istra je baš dobra.

– Da, dobri su! To je izrazito agresivna momčad, možda i najagresivnija u ligi, imaju pojedince koji su sposobni igrati visok presing na širokom prostoru… Međutim, vidjeli smo u analizi i neke nedostatke u njihovoj igri, a njih ćemo pokušati iskoristiti – otkriva Carević samo neophodno, jer detaljan plan ostaje unutar četiri zida svlačionice.

Za očekivati je da će Gorica na Puležane krenuti u sustavu 4-2-3-1, ali važnije od toga bit će na koji će način pristupiti ovom sudaru.

– Očekujem da ćemo se nametnuti od prve minute, a od svojih igrača očekujem i gard, jer igramo doma. Svaka sitnica je važna, svaka odbijena lopta, i ako budemo dobri u tim sitnim detaljima, utakmice će otići u našu korist – uvjeren je Carević.

Veliko mu je pojačanje, najveće moguće u ovom trenutku, povratak kapetana Jurice Pršira, koji je u Varaždinu odrađivao žute kartone.

– Čaić je i dalje izvan kadra, ozlijeđen je, ali vraća nam se kapetan, a svi znamo kakvo je njegovo značenje za ovu momčad, pogotovo u spoju s ostalim našim veznim igračima. Zaista mislim da imamo kvalitetu za uzeti posjed, za dominaciju, a trenirali smo tijekom tjedna i način na koji ćemo se braniti. Osobno jedva čekam utakmicu, da prezentiramo te neke stvari koje smo vježbali. I vjerujem da će biti dobro – istaknuo je Carević.

Budući da do kraja jesenskog dijela prvenstva Gorica ima zaista paklen raspored, logično je bilo potencirati tezu kako su tri boda iz utakmice protiv Istre doma gotovo imperativ. Jer, nakon nje slijede Osijek u gostima, Dinamo doma…

– Imperativ je od kad smo se rodili. Nema te utakmice koja je manje važna od neke druge, svaka nosi tri boda i važno nam je da ih uzmemo. Međutim, ja na stvari gledam dugoročno. Moramo se posložiti i krenuti u smjeru kojim želim ići, u kojem ćemo igrati prepoznatljiv nogomet. Na dugi rok, mislim da ćemo skupljati bodove i to prije svega treba gledati. Ne nužno samo prvu sljedeću. Ali kažem, imamo svoju ideju, svoj plan igre, i nadam se da će to biti uspješno – zaključio je trener Gorice.

Ova objava Vraća se Jura, dolazi Istra: ‘Dobri su i agresivni, ali mi želimo dominirati!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.