Prijava

Vaša prijava

Rapsodija u Rijeci: Juniori Gorice utrpali šest komada u utakmici za pamćenje!

[]

U svome otvaranju, gledajući rezultatski, nije ovo osobita sezona za Nogometnu školu HNK Gorica, ali nema ni tu ni natruha razloga za bilo kakvu paniku. Prvo, zato što u mlađim uzrastima rezultat ne smije biti prioritet i drugo, zato što se sve to brzo može okrenuti. Bitno je da postoji ideja, vizija i smjer, jer ta kombinacija će donijeti rezultat.

Kao što ga je, recimo, donijela u Rijeci ove subote. U pitanju su juniori, momčad koju vodi Ivan Parlov, družina koja je u prvih devet kola upisala po tri pobjede, remija i poraza. Ukratko, šareno. A onda je ista ta momčad došla na pomoćni teren riječke Rujevice…

Trener Parlov krenuo je s postavom Cundeković, Horvat, Dukić, Raguž, Dulčić, Kučiš, Topić, Kordej, Josić, Vrzić i Stunja, a “pipa” se otvorila već u 11. minuti. Petar Raguž donio je Gorici rano vodstvo, sve je nakon toga bilo lakše, pa tako i podebljati to vodstvo već nakon pola sata igre. Svoj prvi gol zabio je Fran Stunja, da bi već do poluvremena Goričani otišli i na 3-0. Iz obrane je naprijed otišao Zvonimir Josić i poslao treću loptu u riječku mrežu.

Vrlo sličan ritam držali su mladi igrači Gorice i u nastavku, ne dižući nogu s gasa ni u jednom trenutku. Već u 52. minuti Fran Stunja pogodio je i drugi put, što je dalo naslutiti da se ovdje događa nešto posebno. Tu je negdje došlo i vrijeme za igrače s klupe, pa je u 71. minuti, pet minuta nakon što je ušao, peti gol zabio Arona Fall, da bi Romeo Štefanac pogodio i šesti put u 80. minuti, samo četiri minute nakon što je ušao…

Zastrašujuće je djelovalo tih 0-6 na semaforu, Riječani nisu znali što ih je snašlo, a nije se puno promijenilo ni nakon počasnoga gola domaćina, kojeg je za konačnih 1-6 zabio Lukas Murica.

Uz zadovoljstvo zbog načina na koji je utakmica odigrana, juniori Gorice iz ove su priče izašli i sa nova tri boda, koja su ih dovela na deseto mjesto, a zapravo – nadomak vrhu! Naime, deseta Gorica ima 15 bodova, a četvrta Kustošija 17. Između njih smjestilo se čak pet klubova sa po 16 bodova.

Tim skokom na deseto mjesto, u konkurenciji 16 momčadi, juniori su postali i najbolje plasirana HNL-generacija u akademiji HNK Gorice, budući da su pioniri također deseti, ali od 14 momčadi u ligi. Oni su, inače, jučer odigrali 2-2 u gostima kod Lučkog, no također ih ne dijeli puno od vrha, jer četvrti Osijek je na četiri boda više.

U najlošijoj poziciji trenutačno su kadeti, koji su u subotu izgubili 2-1 u Lučkom i sad su na 12. mjestu u ligi sa 14 klubova. Oni, treba i to napomenuti, igraju s jako velikim brojem igrača iz mlađeg, 2009. godišta, onog koje je prošle sezone uzelo titulu prvaka kod pionira…

Ova objava Rapsodija u Rijeci: Juniori Gorice utrpali šest komada u utakmici za pamćenje! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.