Prijava

Vaša prijava

Dovršetak škole u Novom Čiču do kraja godine


Iako je bilo predviđeno da osnovna škola u Novom Čiču bude gotova do početka nove školske godine, vjerojatnost da svi radovi budu dovršeni do tog roka je gotovo ravna nuli. „Nismo i ne možemo biti zadovoljni jer se rokovi stalno produljuju – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa suradnicima obišao radilište. „Prema obećanjima koja smo dobili škola bi mogla biti gotova do kraja ove godine, no, izgleda da je i to upitno – kaže Barišić.

Konstrukcija je završena, uskoro bi trebala biti stavljena stolarija a nakon toga kreću unutarnji radovi. Glavni investitor ovog projekta je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje je i odabralo izvođača – zagrebačku tvrtku Tempo inženjering, dok je obaveza Grada Velike Gorice uređenje okoliša, trga, pristupne ceste i parkirališta. Škola će imati osam učionica predmetne  i četiri učionice razredne nastave, učionicu za produženi boravak, te knjižnicu. Grad planira i izgradnju školske sportske dvorane, koja nije u prvotnom projektu. Natječaj bi trebao pokrenut do kraja godine natječaj, a očekuje se financijska pomoć Zagrebačke županije i Vlade.

Barišić je pozvao resorno ministarstvo da se malo probudi i da ovom projektu posveti malo više pažnje. Najavio je ujedno da će svaka dva tjedna slikati stanje na radilištu i objavljivati ih na službenim stranicama Grada, kako bi Velikogoričani i sami vidjeli kojim tempom napreduju radovi.

Inače, škola u Novom Čiču će imati četiri učionice razredne i osam predmetne nastave, učionicu za produženi boravak, kompjutersku učionicu, kabinete za prirodoslovno-matematičke predmete, te knjižnicu. Nastavu će tu pohađati oko šesto učenika, što će značajno rasteretiti školu u Vukovini.