Prijava

Vaša prijava

Albatros u rukama Ljubice Biljan


Prosudbeno povjerenstvo za Nagradu “Albatros” donijelo je odluku o ovogodišnjem dobitniku. Riječ je o Ljubici Biljan i njezinom romanu “Jakobov san”.

Povjerenstvo su činili Božidar Prosenjak, Maja Gjerek Kušenić i Darija Žilić, afirmirani hrvatski autori koji su dobri poznavatelji književnosti i u koje možemo imati povjerenje da su odabrali najbolje od 24 ostvarenja pristigla iz cijele Hrvatske.

Nagrada “Albatros” dodjeljuje se dvadeset godina i daje priliku neafirmiranim književnicima da objave svoju prvu knjigu i uplove u književne vode. Mnogim autorima to je bio značajan poticaj da kasnije objave nove radove. Iako se radlio o prvim djelima, svaka od nagrađenih knjiga zanimljiva je i vrijedna na svoj način, tako da Nagrada “Albatros” ima svoj smisao.

Ovogodišnja dobitnica Ljubica Biljan je iz Cerne, Vukovarsko-srijemska županija, udana je i ima dvoje djece, a po zanimanju je pravnica.  Uručenje Nagrade i predstavljanje knjige bit će uoči blagdana Svete Lucije odnosno Dana Grada Velike Gorice. 

 

biljan ljubica