Prijava

Vaša prijava

Priopćenje 13 članica Vatrogasne zajednice


13 članica Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice uputilo je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Osjećamo potrebu ovim putem upoznati velikogoričku javnost o situaciji u Vatrogasnoj zajednici. Naime, 16.travnja ove godine istekao je mandat tijelima upravljanja Zajednice. Na sjednici Skupštine zakazanoj za 22.04.2013. 16 članica je srušilo kvorum te ista nije održana. Izvanredna sjednica sazvana za 30.04.2013. također nije održana radi napuštanja iste od strane 16 članica. Te članice održale su sjednicu skupštine 02.05.2013. ne pozvavši preostalih 13 članica na istu. Pretpostavljamo da na taj način održana sjednica Skupštine ne može proizvesti pravne učinke. Poradi toga 13 članica, potpisnica ovog priopćenja, uredno svakih 8 dana od tada saziva izvanrednu sjednicu skupštine (08.05., 20.05., 28.05. i 05.06.2013.) na koje se ne odaziva ostalih 16 članica.

Situacija je kritična, jer radi nemogućnosti transferiranja novca od strane Zajednice na račune društava, svakim danom je sve više vatrogasnih vozila bez registracije i nisu u operativnoj uporabi. Na taj način je ugrožena sigurnost svih građana Velike Gorice. O tome smo službeno izvijestili gradonačelnika Dražena Barišića, koji je prema Zakonu o vatrogastvu isključivo odgovoran za stanje protupožarne sigurnosti građana. Kaos koji trenutno vlada u vatrogastvu našeg grada, direktna je posljedica uplitanja politike na čelu s gradonačelnikom Barišićem u izborni ciklus u Zajednici. Sukladno tome tražimo da politika koju provodi gradonačelnik Barišić nađe i rješenje za izlazak iz ove slijepe ulice. Na jednom sastanku isti je izjavio da će iskoristiti sva pravna sredstva da tu situaciju riješi. Razriješio je jedino predsjednika Upravnog vijeća JVP VG iz nama nepoznatih razloga. Možda zato jer je čovjek dobro radio svoj posao i tražio da se provode odluke tog istog vijeća??? Ako gradonačelnik misli da će vatrogasci šutjeti dok on podržava zlouporabu namjenski građenih prostora u Zagrebačkoj 3 za potrebe vatrogastva, očito se prevario.

Vatrogasci ne bi opstali kao organizacije koje rade na korist građana već preko 100-tinjak godina, kada bi ovisili o volji politički eksponiranih pojedinaca. Brojne su politike i moćnici nestali, a vatrogasci su tu i biti će zauvijek.

Uz vatrogasni pozdrav „Vatru gasi, brata spasi“

Tekst se nalazio na adresi: http://www.cityportal.hr/priopcenje-13-clanica-vatrogasne-zajednice/, ali više nije dostupan.


Prvi dan Gorickih veceri