Prijava

Vaša prijava

Jeste li predali zahtjev za legalizaciju?


Posljednji dan lipnja krajnji je rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih građevina. Vremena nema još mnogo, pa su u velikogoričkoj gradskoj upravi redovi građana koji to žele učiniti u zakonom predviđenom vremenu. Kako doznajemo, do danas su zaprimljena ukupno 3673 zahtjeva. Ako se prisjetimo da ih je do kraja prošle godine predano 995, očito je da mnogi čekaju zadnji tren.

Mnogi nisu uspjeli prikupiti svu potrebnu dokumentaciju, no, to nije problem. Naime, građani mogu predati prazan obrazac s osnovnim podacima o vlasniku i lokaciji zgrade koja je nezakonito sagrađena, a ostalu dokumentaciju prilagati kasnije. Kod podnošenja zahtjeva treba platiti samo 70 kuna biljega, a svi ostali troškovi na red dolaze kasnije. Zaprimljeni predmeti će se rješavati po redoslijedu podnošenja, a svi kojima se žuri mogu požurnicom ubrzati postupak.

Zahtjeve za legalizaciju Velikogoričani mogu podnijeti ponedjeljkom do 18,30 a ostalim radnim danima do 15 sati. Sve informacije je moguće dobiti u info centru u prizemlju gradske uprave, od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati te subotom od 9 do 13 sati. Građanima je na raspolaganju i besplatni telefon 0800 44 60.