Prijava

Vaša prijava

Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije


Javni natječaj Zagrebačke županije za sufinanciranje projekta „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji“ u 2013. godini otvoren je još 6 dana. Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na navedeni natječaj najkasnije do 17. lipnja 2013. godine.

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se solarni kolektorski sustav za pripremu potrošne tople vode i dogrijavanje objekta te kotlovski sustavi na biomasu – peći na pelete i pirolitički kotlovi. Ove godine sufinancira se ugradnja 15 solarnih kolektorskih te 35 kotlovskih sustava na biomasu.

Na natječaj se mogu javiti punoljetne fizičke osobe koje imaju izgrađeni ili u izgradnji objekt za stanovanje na području Zagrebačke županije. Troškove opreme i ugradnje sustava sufinancirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosit će 40 posto troškova te Zagrebačka županija 10 posto, odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000 kuna po kućanstvu. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se ovdje te na web stranici Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske www.regea.org, kao i na brojevima telefona 01/6009 461, 01/6009 475 i 01/3098 315. Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Vukovarska 72/V, 10000 Zagreb, uz naznaku „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji za 2013. godinu“ – Ne otvaraj