Prijava

Vaša prijava

PŠ Rakitovec prvaci u skupljanju starog papira


Učenici i djelatnici Eko škole Rakitovec su u ovoj je školskoj godini sakupili najviše starog papira u Zagrebačkoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj. „Nema nas mnogo, škola ima svega 50-ak učenika, ali smo uvijek u samom vrhu – ističe nastavnik Miroslav Grahovac.

Ove godine sakupili su 34 720 kilograma, što im je u deset godina drugi najbolji rezultat od kada sakupljaju papir. Osim toga, sudjelovali su u akciji DM-a i Unije papira „Zeleni korak“ u kojoj je prvih pet škola dobilo nagradu od 35 tisuća kuna. Rakitovčani su u konkurenciji od 166 škola iz Hrvatske osvojili drugo mjesto, a nagradu će iskoristiti za kupnju novih stolaca i klupa za svoju školu. Također nagradu je dobila i Područna škola  Donja Lomnica čiji su učenici osvojili četvrto mjesto.

„Imate li starog papira, spremite ga do jeseni i nove školske godine, ili nazovite nas pa ćemo ga mi preuzeti – poziva Grahovac, dodajući da su vrijedni đaci od sječe sačuvana brojna stabla: samo ove školske godine 693 stabla, a u 10 godina 4 588 stabala.

Eko škola Rakitovec sakuplja i stare baterije, te je na razini Hrvatske osvojila četvrto mjesto.