Prijava

Vaša prijava

Obilježen Energetski dan


Zagrebačka županija obilježila je u Velikoj Gorici svoj Energetski dan. Na tematskoj konferenciji svoje je projekte energetske učinkovitosti predstavila Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, koja iza sebe ima već pet godina uspješnog rada. Ravnatelj Julije Domac istaknuo je da je REGEA u tom razdoblju ostvarila više od 50 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz domaćih i europskih izvora financiranja, za projekte svojih županija, gradova i općina.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je da je Velika Gorica među 300-tinjak europskih gradova koji brinu o smanjenju stakleničkih plinova, korištenju obnovljivih izvora energije i povećanju energetske efikasnosti, a u travnju ove godine je s parterima iz Austrije osnovana i ekoregija.

U sklopu Energetskog dana ispred Pučkog otvorenog učilišta je organiziran i Sajam obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Zainteresirani građani mogli su doznati nešto više o mogućnostima štednji energije u zgradarstvu, te razgledati izložena hibridna i elektro vozila.


VAŽNA OBAVIJEST!

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)