Prijava

Vaša prijava

1,2 milijuna kuna za lovstvo


Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 1.215.000 kuna za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na svom području. Natječaj je otvoren do 31. listopada 2013. godine, odnosno u pojedinim slučajevima do 30. studenog ove godine.

Korisnici županijske potpore mogu biti lovozakupnici i koncesionari zajedničkih te državnih lovišta na području Zagrebačke županije. Također, korisnici potpore mogu biti i poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji i imaju prebivalište odnosno sjedište na području Zagrebačke županije, uz uvjet da se proizvodnja za koju traže potporu odvija na području Zagrebačke županije.

Potpore će se dodjeljivati za uzgoj i unos divljači u lovišta, unos trčke, uzgoj fazana i zeca običnog, osiguranje lovišta, sprečavanje šteta od divljači i na divljači, za ishođenje dokumentacije potrebne za izgradnju novih, adaptaciju i legalizaciju postojećih lovačkih domova i objekata za obradu i čuvanje mesa divljači, kao i za njihovu izgradnju, opremanje i adaptaciju te veterinarsko-sanitarnu analizu. Također, sredstva će se dodjeljivati i za uređenje objekta za obradu trofeja, izgradnju i uređenje lovačkih domova s popratnim objektima, itd.

Najviši ukupni godišnji iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 230.000 kuna.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 31. listopada 2013. godine. Važno je napomenuti kako je natječaj za uzgoj zeca običnog i uzgoj fazana otvoren do 30. studenoga 2013. godine. Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu prispijeća, odnosno do utroška sredstava. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/ 6009-427 ili 01/6009-426.

Popunjeni obrasci te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb, s naznakom „Zahtjev za županijsku potporu za razvoj i unapređenje lovstva“. Također, zahtjevi se mogu predati i osobno na navedenoj adresi u pisarnici, prizemlje, soba br. 1.