Prijava

Vaša prijava

Lekenik-Hajduk 1:5 (1:2)


Lider 1. HNL splitski Hajduk nije dopustio nikakvo iznenađenje u 1/8 finala Kupa Hrvatske prilikom gostovanja kod petoligaša Lekenika. Krenuli su „Bili“ (ovaj put u gostujućoj boji) odlučni da već na početku riješe pitanja pobjednika. Vrlo izgledne prilike Maglice u 4. min. iz slobodnog udarca i Caktaša iz blizine sjajno je ukrotio odlični vratar domaćih Luka Radošević. Nakon 10-tak minuta pritiska gostiju, Lekenik je zaprijetio sa dvije vrlo izgledne prilike, ali su Golić u 11. i Alapić u 15. bili neprecizni. A potom u 21. min. erupcija oduševljenja za brojne domaće poklonike i miris senzacije. Lekenik je poveo pogotkom Dejana Živčića!  Alapić je probio lijevi bok gostiju i ubacio pred gol Stipice, obrana Hajduka je loptu izbila nakratko, baš pred Živčića koji je lijepo naciljao sa 15-tak metara i savladao Stipicu Dantea. Na kratko je utihnula i slavljenička pjesma Torcide. Slavlje domaćih trajalo je samo deset minuta. Balen je u duelu uklizao na jednu loptu u svom šesnaestercu po sucu Pejinu nepropisno i preoštro pa je Hajduk dobio priliku sa bijele točke doći do izjednačenja. Caktaš je vrlo preciznim udarcem u gornji desni kut Radoševića gola vratio sve na početak. Samo par minuta kasnije, obrana domaćih nije dobro izbila loptu, iza njihovih leđe ubacio se Anton Maglica i lijepo lobao Radoševića. Sa 1:2 otišlo se na odmor. Nova nesmotrenost u obrani domaćih nakon 10 minuta nastavka donijela je povećanje vodstva drugim pogotkom Maglice i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno. U 65. min Torcida je na kratko prekinula utakmicu sa nekoliko“rođendanskih“ baklji. Hajduk je potom imao još dvije izgledne prilike ali je Radošević bio ponovo sjajan. Posljednjih desetak minuta dosta uzbuđenja. Prvo je Balen u 84.  pao u šesnaestercu Hajduka nakon uklizavanja hajdukovog braniča s dvije noge, i kad su svi domaći navijači očekivali kazneni udarac, sudac je drugim žutim „nagradio“ Balena zbog simuliranja uz veliko negodovanje publike. Dvije minuta kasnije, Caktaš je postigao svoj drugi pogodak.

U sljedećem napadu domaćini su opet protestirali jer je na centru, u duelu nakon udarca u lice na zemlji ostao ležati Golić, sudac nije ništa dosudio i Hajduk je u nastavku akcije preko Roguljića postavio konačnih 1:5. Čestitka Hajduka za Torcidin rođendan nije mogla biti ljepša, a domaćini su zaradile velike pohvale za sjajnu organizaciju ovako velike utakmice.

Lekenik-Hajduk (2)
Službene osobe: Glavni sudac Tihomi Pejin (D. Miholjac), pomoćnici Bojan Zobenica (Vinkovci) i Dejan Berger (Osijek).

Strijelci: 1:0 Živčić (21.), 1:1 Caktaš (11m – 31.), 1:2 Maglica (34.), 1:3 Maglica (55.), 1:4 Caktaš (86.), 1:5 Roguljić (87).

Lekenik: Radošević, Poljak, Golić, Korečić, Živčić, Alapić (od 71. Celjak -), Cerjak, Balen, Marović, Gajdek T. (od 64. Gajdek I.), Kovačević (od 77. Grgić).  Trener: Zoran Buinac

Hajduk: Stipica, Milić (od 65. Maloku), Bilyy (od 67. Bašić), Milović, De Jesus Santos Jefferson, Maglica, Juranović, Caktaš, Bencun, Sušić (od 55. Tudor), Roguljić. Trener: Damir Burić

Isključenje: Josip Balen (NK Lekenik) – dva žuta kartona