Prijava

Vaša prijava

Gorica preko Zadra do četvrte pozicije


Gorica je u uvertiri petnaestog kola II HNL na teškom i mekanom terenu došla do zaslužene pobjede protiv Zadra. U utakmici koja je gotovo svih devedeset minuta išla u samo jednom smjeru Zadar je ipak pokazao i potvrdio koliko može biti opasan i koliko unatoč problemima unutar kluba to i ne mora biti slika na terenu. Inicijativa domaćih odvijala se većinom do ruba kaznenog prostora gostiju koji su se branili sa desetoricom igrača. Ipak u nekoliko navrata domaći su opasno priprijetili preko Škvorca, a najveću priliku propustio je mladi Matošević kada je u drugoj polovici prvog dijela lijepim udarcem pogodio gredu.
U nastavku Gorica traži pogodak ali zadrani čvrsto stoje u kaznenom prostoru i čuvaju bod. Gorica je bila hendikepirana jer je dan prije utakmice otpao Jančetić koji nije konkurirao zbog smrtnog slučaja u obitelji, a Hrvoje Štrok zbog prehlade koja ga je maknula iz postave još pred Šibenik nije bio dovoljno spreman. Ipak vratio se nakon ozlijede mladi Dinko Matošević i odigrao odlično i dao svoj veliki doprinos dobroj igri Gorice. Upravo je Matošević srušen u 70. minuti u kaznenom prostoru u izglednoj situaciji  a Mlinarić je pokazao opravdano na jedanaesterac. Kao po tradiciji ranijih promašaja sada je loptu uzeo Mitrović, a vratar Zadra njegov udarac brani, no sve je popravio Žutić koji je iz ne baš lake pozicije pogodio iskosa za zasluženih 1-0 što je na kraju ostao i konačan rezultat. Do kraja utakmice Gorice je podigla ručnu i stvorila još nekoliko prilika no rezultat se više nije mijenjao.

2. HNL – 15. KOLO, 30.10.2015.
sudac: Mlinarić (Sisak)
HNK GORICA – NK ZADAR 1:0 (0:0)
strijelac:
1:0 Žutić (71)
GORICA: Šušković, Milanović, Zenuni, Matošević, Dvorneković (od 90. Livaja), Labudović, Žutić, Lihić (od 56. Štrok), Škvorc, Perić, Mitrović (od 84. Hajduk).
trener: D. Milinović
ZADAR: Gluić, Paleka, Tokić, Čulina, Jović, Jerbić, Butić (od 73. Šutić), Blažević (od 59. Terkeš), Bubnjar (od 68. Jurić), Jurjević, Miletić.
trener: J. Butić

galerija fotografija: