Prijava

Vaša prijava

Nogometni veterani dva prijateljska kluba odigrali košarkašku utakmicu


Sinoć je u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo odigran zanimljiv susret između veteranskih nogometnih momčadi VNK Mladost-Obrezina i VNK Konavljanin (Konavle, Dubrovnik). Nisu igrali dvoranski nogomet nego – košarku! Susret dva prijateljska kluba upriličen je po povratku VNK Konavljanin iz Budimpešte gdje su Konavljani u okviru trodnevnog izleta u glavnom gradu Mađarske odigrali nogometni susret protiv momčadi Hrvatske samouprave. Svratili su u Šćitarjevo na poziv dr. Stjepana Zagorca, voditelja VNK Mladost-Obrezina, i susreli se na parketu, jer zbog kratkoće boravka i noći (stigli su u 17 sati, a termin polijetanja zrakoplova za Dubrovnik bio je 21:30 sati) nije bilo moguće odigrati nogometnu utakmicu.
Na parketu su nogometaši na početku igrali ‘košarku po rukometnim pravilima’ (bilo je puno hrvačkih zahvata), a kada je stigao Sven Ušić sa zviždaljkom onda je sve postalo mekše. Obrezince je s puno žara vodio Damir Kotarski, inače vratar i showman, glumio je NBA coacha, ali igrači nisu u potpunosti kapirali njegove naputke. Primjerice, Sebastijan je promašio dva otvorena šuta za tricu, Kotarski je pozvao time out da upozori na pogreške, ali odmah zatim Boc je puknuo nerezonski, na užas ”obrezinskog Repeše”. Uvjerljivo ‘najkošarkaškije’ izgledao je Kadabec, fintirao je i poentirao kao izučeni košarkaš. Kod Konavljana prvo ime je bio Luka Kljajić, a ulogu voditelja obnašali su Marko Matić, legenda nekadašnjeg drugoligaša GOŠK-a i novinar Vlaho Car. Niska postava s Bogovićem, Vučilovskim i Kunićem donijela je ipak prevagu domaćinima koji su na kraju pobjedili 22:21.
Konavljani su na izlet u Budimpeštu išli sa suprugama i svi su u Šćitarjevu bili na mjesnom groblju zajedno s kompletnom veteranskom momčadi Mladosti prigodom polaganja vijenaca i svijeća na grobove tri rano preminula nogometaša njihovog kluba, Mladena Bedekovića (hrvatski branitelj poginuo na dubrovačkom ratištu 1993.), Mladena Delića Mancea i Željka Šorše. Druženje je okončano domjenkom u prostoru školske blagavaone i uz nazočnost ravnatelja OŠ Šćitarjevo Maria Ivića, koji je uvijek spreman pomoći i ustupiti prostor škole za ovakve susrete i događanja.

Galerija fotografija: